1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

آش جو

شروع موضوع توسط ♥ yakamoz ♥ ‏12/12/10 در انجمن غذاهای خارجی

  1. کاربر ویژه

    تاریخ عضویت:
    ‏25/11/10
    ارسال ها:
    8,720
    تشکر شده:
    4,371
    امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    Telegram: vahid_yakamoz instagram: vahid_yakamoz
    _________________________________
    [​IMG]
    _________________________________

    ● مواد لازم :

    ▪ گوشت ماهیچه سردست: نیم کیلو
    ▪ جوی پوست گرفته: دو و یک دوم فنجان
    ▪ پیاز متوسط :۴عدد
    ▪ تره- اسفناج- جعفری و گشنیز خرد شده :نیم کیلو
    ▪ کشک سائیده غلیظ :۳ فنجان
    ▪ سیر داغ و نعناع داغ :به مقدار دلخواه
    ▪ نمک و فلفل :به مقدار دلخواه

    ● طرز تهیه :

    جو را قبلاً شسته و خیس کنید. سپس با گوشت و پیاز درسته با شعله ملایم بپزید. پیاز را از صافی سیمی رد کرده و با سبزی خرد
    کرده، به آش اضافه کنید. سپس کشک را به آش اضافه کرده وبگذارید کشک در آش کاملاً جوشیده و جا بیفتد. آش را در ظرف کشیده و روی آن را با کمی کشک سائیده، سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید


    ● نکات لازم برای تهیه انواع آش:

    ۱) اولین نکته قابل ذکر، خوب جا افتادن آش می باشد و حبوبات آش هم باید کاملاً پخته باشد.
    ۲) برای خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را یک روز قبل از پختن خیس کنید.
    ۳) سبزیهای دیرپز را ۱۵ دقیقه قبل از سبزیهای زودپز به آش اضافه کنید.
    ۴) سعی کنید پس از اضافه کردن برنج، آش را مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد و شعله کاملاً ملایم باشد.
    ۵) سبزی آش را بعد از پخته شدن برنج اضافه کنید.
    ● چند نکته لازم برای تهیه آب مرغ یا آب گوشت :
    ۱) برای تهیه آب مرغ بهتر است از پیاز، ساقه کرفس ، کمی نمک و فلفل استفاده کنیم. از آب مرغ برای تهیه
    انواع سوپ ها و سس ها می توانیم استفاده کنیم.
    ۲) برای اغلب سوپ ها و سسس ها و بعضی از غذاها نیاز به آب گوشت داریم و معمولاً گوشتی که تهیه
    می کنیم مقداری خرده ریز دارد و ما می توانیم با اضافه کردن قلم و به خصوص قلم ماهیچه گوساله و اضافه
    کردن پیاز، ساقه کرفس، برگ بو، یا برگ رزماری و چند حبه سیر و چند لیوان آب سرد آب گوشت مناسبی
    تهیه کنیم.
    _________________________________
     
    Dorhato و para3to از این پست تشکر کرده اند.
  2. داره خودمونی میشه!

    تاریخ عضویت:
    ‏17/4/18
    ارسال ها:
    113
    تشکر شده:
    97
    امتیاز دستاورد:
    28
    جنسیت:
    مرد
    طرز تهیه آش جو
    [​IMG]
    آش جو از جمله آش های سنتی خوشمزه و پرطرفدار ما ایرانیان می باشد و در عین حال بسیار مقوی و پر خاصیت می باشد. آش جو همانند آش رشته از جمله غذاهایی می باشد که برای نذری در ایران استفاده می شود و مواد اصلی تشکیل دهنده آن جو ، حبوبات ، کشک و سبزی آش هستند و شما می توانید آش جو را با گوشت و یا بدون گوشت تهیه کنید. در این پست آموزش آشپزی بارونک دستور پخت و طرز تهیه آش جو را به همراه مواد لازم برای 4 نفر آماده کرده ایم که شما می توانید با استفاده از این دستور آشپزی به تنهایی همانند یک آشپز حرفه ای و ماهر ، آش جو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید.

    مواد لازم آش جو
    بلغور جو یک پیمانه
    لوبیا چیتی نصف یپیمانه
    نخود یک چهارم پیمانه
    عدس یک چهارم پیمانه
    برنج یک چهارم پیمانه
    پیاز 2 عدد درشت
    کشک به میزان لازم
    سبزی آش نیم کیلوگرم
    نعنا خشک به میزان لازم
    زردچوبه به میزان لازم
    نمک به میزان لازم
    مراحل تهیه آش جو
    ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل خیس می کنیم و چند باری آب آن ها را عوض می کنیم تا نفخ شون برود. سپس بلغور و برنج را باهم در یک قابلمه به همراه مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند. و نخود ، لوبیا و عدس را هم در یک قابلمه دیگر به همراه مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند. البته اگه جدا جدا هم بپزید مشکلی پیش نمیاد.

    در ادامه پیازها را نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای آش در نظر گرفته ایم همراه مقداری روغن سرخ می کنیم وقتی که پیازها کاملا طلائی و نرم شدند پیازها را از روغن بیرون می کشیم و تو یه بشقاب می ریزیم. تو باقی مانده روغن کمی نعناع خشک و زردچوبه می ریزیم و وقتی که عطر نعناع بلند شد 4 لیوان آب به همراه تمامی مواد پخته شده داخل قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آب جوش بیاید.

    بعد از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد در صورت تمایل برای طعم دهی بهتر می توانید مقداری آب گوشت به آش اضافه کنید. سپس سبزی آش را که از قبل شسته و خرد کرده ایم به قابلمه آش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا همه مواد باهم ترکیب شوند. بعد از آن نصف پیاز داغ را همراه نمک و فلفل سیاه به آش جو اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم.

    در صورتی که می خواهید آش جو شما خوب جا بیفتد بهتر است اجازه بدهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد و هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. حدود 20 دقیقه مانده به پایان پخت آش جو ، کشک را به مقداری آب جوش رقیق می کنیم و به آش جو اضافه می کنیم. در صورتی که بخواهید آش جو بدون کشک بپزید می توانید این مرحله را نادیده بگیرد.

    وقتی که آش جو کاملاً پخت و جا افتاد آن را در ظرفی که برای سرو در نظر گرفته اید می ریزیم و با نصف پیاز داغ باقی مانده آن را تزیین می کنیم و سپس سرو می کنیم.
     
    para3to از این پست تشکر کرده است.