معلمی در طی ۲۵سال تعدادی از سؤالهای درسی و جواب های طنز گونه دانش آموزان را در دفتر خاطرات خود جمع آوری کرده است: -کاربرد سوزن خط کش را در صنایع فلزی بنویسید؟ -گفتین نمی آید! - چهار "کیسه تن" را نام ببرید؟ - از کیسه تن برای حمام ها استفاده میشود - تفاوت مهم سال شمسی و قمری چیست؟ - تفاوت مهم تاریخ شمسی و قمری در این است که حروف شمسی ۲۴حرف است اما حروف قمری ۱۲ حرف است! - رود نیل به چه دریایی می ریزد؟ - مهدی ترانه(منظور مدیترانه است) - چرا سنجاب شبها به لانه اش میرود؟ - زیرا اگر نرود زهره اش آب میشود - یکی از یاران حضرت علی(ع) را نام ببرید؟ - صاحب اُشتُر(منظور مالک اشتر است) - چرا سازمان ملل متحد نتوانسته است به ملتهای محروم و ستم دیده کمک کند؟ - زیرا در جایی مریض است! - چرا میرزای شیرازی تنباکو را حرام کرد؟ - زیرا ثروتمندان تنباکو می کشیدند و به فقیران نمی دادند! - زرینه رود و سیمینه رود به کدام حوضه می ریزند؟ - به حوضه علمیه! - در جامعه روستایی چه کسی را ریش سفید می گفتند ؟ - ریش سفید کسی بود که با نگاه کردن به ستارگان بین مردم قضاوت می کرد! - به چند روش پارچه رنگی تهیه میکنند؟ - از مغازه خریدن.از کارخانه خریدن - کاربرد تراز در ساختمان سازی را بنویسید؟ - هنگامی که برق میرود یخچال نمی سوزد! (دانش آموز تراز را با ترانس اشتباه گرفته است) - ناصرالدین شاه چگونه بر تخت نشست؟ - ناصرالدین شاه چهارزانو بر تخت نشست! - درباره اسفنج ها هرچه میدانید بنویسید؟ - اسفنج ها به شکل قهوه ای و زرد و قرمز هستند و در زرف شستن به مادر ها کمک میکنند.(ظرف شستن) - با کلمه اصحاب یک جمله بسازید؟ - من اصحاب پدر خود را خرد کردم (منظور اعصاب است)! - با کلمه جوراب یک جمله بسازید؟ -پشت بام ما بدجور آب میدهد! - زبان چه نقشی در ایجاد ارتباط میان انسان ها دارد؟ - با زبان مزه غذا را می چشیم و به هم میگوییم! - پیامبرایران باستان چه نام داشت؟ - حضرت تخت جمشید! - محاصره اقتصادی مسلمانان چگونه شکسته شد؟ - به وسیله موریانه! (منظور متن قرارداد محاصره مسلمانان در شعب ابی طالب است که آنرا موریانه خورد و بدین وسیله آنرا از اثر انداخت. دانش آموز از این ماجرا فقط موریانه را در خاطر داشته است ) - اصحاب شمال به چه کسانی گفته می شود؟ - به کسانی که در شمال زندگی میکنند! - شورای نگهبان از چند نفر تشکیل شده است؟ - ۱۲ نفر، ۶نفر فقیر و ۶ نفر حقوق بگیر! (منظور "فقیه" و " حقوقدان" است البته اعداد صحیح است )
- زرینه رود و سیمینه رود به کدام حوضه می ریزند؟ - به حوضه علمیه! - ناصرالدین شاه چگونه بر تخت نشست؟ - ناصرالدین شاه چهارزانو بر تخت نشست! - درباره اسفنج ها هرچه میدانید بنویسید؟ - اسفنج ها به شکل قهوه ای و زرد و قرمز هستند و در زرف شستن به مادر ها کمک میکنند.(ظرف شستن) خودم به اینا خیلی خندیدم
اینم خاطره ای از یک خانم معلم دیگر کوچیک که بودم , هفت ساله , خانم معلممون گفت بنویسید : " ماامروز ناهار بیرون رفتیم ." منم نوشتم :"ناهار " . خانممون که دفتر املاهامون رو تصحیح کرد، یکی رو صدا زد که دفترها رو بده . دفترم رو که باز کردم , 19 شده بودم . خانم معلم روی کلمه ی ناهار خط زده بود و نوشته بود :"نهار ". شاخ در آوردم . مگه ناهار , نهار که نهار می نویسنش ؟! شش سال بعد , دیگه کوچیک نبودم , خانممون گفت بنویسید :" مردم ایران معمولا سه وعده غذا می خورند : صبحانه , نهار , شام : نوشتم " نهار " و بعد .... دفتر املامو که باز کردم , 19 شده بودم . خانم روی کلمه نهار خط زده بود و نوشته بود " ناهار " پایینش هم نوشته بود مگه تلفظ ناهار , نهار که نهار نوشتیش ؟!!! بیست و پنج سال بعد , دخترم صدایم زد : مامان , مامان ؟ - جانم ؟ - مامان ناهار رو ناهار می نویسند یا نهار ؟ برمی گردم به دوران کودکی , اشکهایم سرازیر می شود . مامان حالت خوبه ؟ آره عزیزم . خب , چطوری می نویسن ؟ خب راستش نمیدونم ! مامان , شما چند ساله معلمید , بعد نمی دونین ناهار رو چطوری می نویسن ؟ گریه ام بیشتر می شود ... بی صدا گریه می کنم ... سرم را روی میز می گذارم ... کوچک بودن را دوست دارم , محصل بودن را ... اما... مادر بودن حس دیگری ست