1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

آشنائي با شکل ظاهري کورل

شروع موضوع توسط Hidden ‏23/6/13 در انجمن CorelDraw

  1. کاربر ویژه

    تاریخ عضویت:
    ‏8/4/11
    ارسال ها:
    8,387
    تشکر شده:
    4,842
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    سینما
    البته قبل تا حالا شما با اصول اولیه این نوع نرم افزارها آشنا شدید و ما با کمی مقدمه چینی به در پستهای آینده بیشتر به افکتها و ترفندها می پردازیم.در ضمن اینم بگم که من برای آموزش اصول اولیه کورل مطالبی رو آماده کرده بودم ولی چون این مطالبی رو که تو سایت مجید آنلاین دیدم که مناسبتر بود مطرح کردم.
    آشنائي با شکل ظاهري کورل:
    خب در شكل زير نماي كلي برنامه كارل دراو رو ميبينيد كه من در زير به هر كدومش رو تشريح خواهم كرد:
    1.این قسمت menu bar هست که فکر کنم همه بشناسنش چون اغلب برنامه های تحت ویندوز این قسمتو دارن و کار گزینه های مشترک در برنامه ها هم معمولا یکسان منم سعی میکنم اونایی که مخصوص کورل هستو براتون بگم.[​IMG]
    2.این قسمت standard bar هست که به ترتیب گزینه های : new , open , save , print | cut , copy , paste | undo , redo و.... رو داره که بازم مورد کاربرد اکثرشون تکراریه و همتون بلدین !.
    3.از این قسمت کم کم وارد بخش اختصاصیه کورل میشیم . این قسمت properties bar هست که با توجه به اسمش یکسری خصوصیات درباره اون شیئ یا شکل مورد نظرمون به ما میده که به نسبت اون شکل option ها و خصوصیات فرق میکنه . مثلا توی شکل این قسمت در حال نمایش دادن خصوصیات و option های مربوط به page یا صفحه ماست که در سمت چپ A4 که همون سایز صفحه هست رو میبینیم و ... که بعدا مفصلا توضیح میدم.
    4.این قسمت roll-ups هست که در واقع یک نوار کمکیه و تمام ابزار مورد نیاز مارو به شکل shourt cut جمع کرده که در موقع طراحی خیلی به درد میخوره و البته امکان حذف یا اضافه ابزار جدید به اون هست تا مطابق میلتون از اون استفاده کنید.(البته این قسمت به طور پیش فرض جزء نوارهای کورل نیست که مطابق شکل با right click میتونید اونو بیارید و قابل توجه شما که این ابزار مفید از ورژن 8 به بعد از کورل حذف شد!!! چه حیف!)
    5.این قسمت tool box هست که علی رقم شباهتش با برنامه های گرافیکی دیگه نباید گولشو بخورید چون با اونا خیلی فرق داره!! اینجا هم قسمتهای زیادی داره که به جای خودش براتون توضیح میدم ولی فعلا همینو بدونید که اولی یعنی pick tool ابزار اصلیه کاره.
    6.این قسمت هم status bar هست که همونطور که مشخصه وضعیت جاری هر چیزی که انتخاب رده باشیدو نشون میده. این قسمت به دلخواه شما میتونه 2 قسمت یا 1 قسمت داشته باشه که با right click میتونید تغییر بدید. در اینجا اطلاعات جالبی مثل نوع و مدل پرکردن شکل(fill), نوع دورخط (outline)و .... نشون داده میشه که به درد میخوره.
    7.این قسمت color pallet هست که با کلیک روی هر رنگ شکل مورد نظر از اون رنگ پر میشه و با right click روی هر رنگ دور خط اون شکل رنگی میشه. که شما این پالتو میتونید با right click روی صفحه و view--> color pallet-->your color تغییر بدید که به طور پیش فرض پالت CMYK که مخصوص کار چاپ هست انتخاب شده.
    8.این قسمت هم که مشخصه که صفحه کاریه ما هست و همه عملیات طراحی اینجا انجام میشه!!!.
    9.اینم که منوی right click هست که باهاش میتونید قسمتهای دلخواه خودتون رو به محیط کاریتون اضافه کنید.
    [​IMG]
    خوب ما تا حالا توی همه برنامه های گرافیکی صفحه یا Page دیدیم . که توی هر برنامه یه جور بوده و خصوصیات خودشو داشته !
    مثلا توی Photoshop شما به صفحتون یک اندازه میدید و کل کارتون تو همون مقدار جایی هست که اول مشخص شده !
    ولی توی کورل شما هر چقدر جا بخواید هست و تا دلتون بخواد صفحه دارین ! یعنی چی ؟
    شما میاید به صفحتون اندازه میدید و مشخصاتشو تعیین میکنید . بعد کورل به شما به اون اندازه یک قاب یا Page Border میده که شما توی اون کار کنید ولی اگه شما Zoom out کنید میبینید که خارج از اون قاب هم جا دارید !
    خوب اینا مقدمه بود حالا اصل قضیه :​

    [​IMG]
    اولا شما قبل از هرکاری بیاید و اندازه صفحوتنو مشخص کنید . چون که خیلی از دستورات و خصوصیات اشیاء ما بیرون از صفحه عمل نمیکنه ! وتوی صفحه اعمال میشه !
    پس شما به تناسب كارتان به یک اندازه خاص احتیاج دارید . کورل یک تعداد صفحه استاندارد و آماده داره(شکل 1)که میتونید از لیست انتخاب کنید . مثلا اندازه A4 که به درد خیلي ها ميخوره!

    *دقت کنید که اندازه صفحتون میتونه هر واحدی داشته باشه .مثل Inch , CM , mm , Yard , Pixel , .... که میتونید از لیست انتخاب کنید .
    خوب حالا شاید شما اندازه دلخواهتونو بخواید که میتونید با عنوان Custom به اون اندازه بدید!​
    [​IMG]
    خوب حالا شاید شما کارتون چاپ یا كاری بود که لازم بود هر روز با یک سایز صفحه کار کنید ! میتونید خیلی ساده در قسمت Layout -->Page Setup
    اندازه صفحتونو با اسم دلخواه ذخیره(Save) کنید که هر وفت لازم داشتید اونو از لیست انتخاب کنید .جهت صفحه یا Page Orientation رو میتونید به صورت Portrait یا Landscape داشته باشید .​
    [​IMG]
    خوب شما حالا میتونید به همون قسمت Page Setup برید و برای پس زمینه (Background) صفحتون یک رنگ یا یک عکس انتخاب کنید .
    رنگ که مشخصه ولی عکستون میتونه به اندازه صفحه باشه یا یه بافت (Texture) که صفحتون رو پر کنه ! حالا به چه دردی میخوره ؟
    مثلا اگه شما برای یک طرح چاپی از این روش برای ایجاد پس زمینه کارتون استفاده کنید و برای عکس گزینه Embedded یا جاسازی شده رو انتخاب کنید
    خیلی برای ادامه کار کارتون راحتتر میشه و همچنین اندازه فایلتون به طرز فجیعی کاهش پیدا میکنه !!!
    برای کارهای بیشتر میتونید چندتا صفحه داشته باشید و به راحتی این صفحات رو به وسیله منوی Layout اداره کنید : اسمشونو تغییر بدید . جابجا کنید و ....​
    [​IMG]
    در ضمن به غیر از منوی Layout شما از قسمت پایین صفحتون هم میتونید این کارا رو انجام بدید ! همچنين براي اينكه منوي بالايي را بتونيد سريعتر ظاهر كنيد ميتونيد روي كليدهاي Page (كه در شكل زير نمايش داده شده است) رايت كليك كنيد و بعد ميبينيد كه منوي Layout نمايش داده ميشه.​
    [​IMG]
    خوب تقریبا تمام چیزایی بود که شما هنگام کار با کورل باید از صفحه بدون