1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

معرفی کامل گرایش های رشته برق

شروع موضوع توسط MiTra ‏3/7/11 در انجمن مهندسی برق

  1. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    مهندسی مخابرات یکی از گرایش‌های مهندسی برق است. مخابرات نوری، میدان و امواج، سامانه و مخابرات رمز از زیرمجموعه‌های آن هستند. مخابرات، گرايشي از مهندسي برق است كه در حوزه ارسال و دريافت اطلاعات فعاليت مي كند. مهندسي مخابرات با ارائه نظريه ها و مباني لازم جهت ايجاد ارتباط بين دو يا چند كاربر، انجام عملي فرايندها را به طور بهينه ممكن مي سازد. پس هدف از مهندسي مخابرات، پرورش متخصصان در چهار زمينه اصلي اين گرايش شامل فرستنده، مرحله مياني، گيرنده و گسترش شبكه است.[۱]


    رشتهٔ مهندسی مخابرات در دانشگاه

    دانشجویان رشته مهندسی برق در دوره کارشناسی پس از گذراندن دروس پایه (ریاضی، فیزیک، آمارو..)وگذراندن دروس اصلی (مدار الکترونیک ۱ ماشین مغناطیس و...) می‌بایست دروس اختصاصی مخابرات فیلتر وسنتز میدان وموج آنتن و مایکروویو، مخابرات دیجیتال و ... را بگذرانند تا با مدرک مهندسی برق گرایش مخابرات فارغ‌التحصیل شوند. این رشته در دوره کارشناسی ارشد به چهار گرایش میدان و سیستم و شبکه و کدینگ(رمز) تقسیم می‌شود گرایش سیستم به بررسی مواردی همچون فشرده سازی اطلاعات، نحوه ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات مدوله‌سازی اطلاعات رمز گذاری تشخیص خطا و مانند این می‌پردازد. گرایش میدان به بررسی انتقال امواج در محیط‌های مختلف طراحی آنتن‌ها طراحی مدارات مایکروویو رادار محافظت‌ها و خطرات الکترومغناطیسی و مانند این می‌پردازد.
    این رشته با توجه به ارتباط نزدیک خود با الکترونیک در تحول ادوات و قطعات الکترونیکی نقش به سزایی داشته‌است. به طوری که مدارات در مقیاس مخابراتی را می‌توان حاصل کوشش در طراحی مدارات پیشرفته الکترونیک جستجو کرد. این رشته در گرایش سیستم از این ادوات پیشرفته الکترونیکی در طراحی سامانه‌های پیچیده مخابراتی استفاده می‌نماید.
     
  2. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    IC چيست؟

    از دو کلمه انگلیسی (integrated circuit) گرفته شده که به معنی مدارهای مجتمع می باشند[​IMG]
    مدارهای الکتریکی ازتعداد زیادی قطعه یا المان الکتریکی تشکیل شده اند که فضای زیادی را اشغال می کنند اختراع مدارهای مجتمع این مشکل مدارات الکتریکی و نیز کا هش توان الکتریکی بالای آنها را جبران کرد از دیگر مزایای مدارات مجتمع سرعت بالای آن نسبت به مدارات الکتریکی است حال برای آشنایی بیشتر به بررسی یکی از این IC ها که دارای کاربرد زیادی نیز می باشد خواهیم پرداخت
    IC Timer 555 یكی از پركاربردترین آی سی هایی است كه برای مصارف متعددی مورداستفاده قرار می گیرد و دارای دقت فوق العاده زیاد و خطای كم می باشد بیشترین کاربرد آن در مدارات ایجاد پالس با فرکانس های متفاوت است و از دیگر کاربردهای آن کنترل پهنای پالس، مدارات تایمر و فرستنده و گیرنده وغیره.... هم می توان اشاره کرد مشخصات کامل پایه های آن در شکل آمده است که در دو حالت آستابل و مونو آستابل کار می کند
    [​IMG]
    در حالت مونو استابل تولید و شکل پالس توسط پایه شماره 2 قابل کنترل است و اما در حالت آستابل در صورتی که تغذیه مثبت و منفی آن که مطابق شکل در پایه های 1و4و8 (ولتاژ تغذیه این آی سی چیزی بین 5 تا 15 ولت و حداکثر 18 ولت است) واتصال خازن و مقاومت درپایه های 2و6و7 صورت پذیرد به طور خودکار و بدون تحریک پالسهای ثابتی را ایجاد می کند خروجی ای سی که می توان پالس را از آن دریافت کرد در هر دو صورت پایه شماره 3 می باشد.
    + نوشته شده در جمعه بیست و سوم اسفند 1387ساعت 6:16 توسط blue_fire_england | نظر بدهید

    رگولاتور چیست؟

    رگولاتور قطعه است که در ساخت مدارات الکترونیکی کاربردهای فراوانی دارد در حقیقت رگولاتورهای ولتاژ ، نوعی از نیمه رساناها هستند که برای تنظیم ولتاژ طراحی شده اند

    [​IMG]
    رگولاتورها در یک دسته بندی کلی به 3بخش زیر تقسیم می شوند:

    1. رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابت مثبت:که خروجی انها یک عدد ثابت و غیر قابل تغییر + می باشد که نام گذاری آنها نیز به صورت 78XX یا L78XX یا M78XX می باشد.2 رقم سمت راست که به صورت XX نشان داده شده نشان دهنده ولتاژ خروجی است. مثلاً ولتاژ خروجی رگولاتور 7805 ، 5 ولت می باشد و همچنین L یا M هم نشان دهنده حداکثر جریان دهی آن است
    (L= تا 1 آمپر ،=M تا 1.5 آمپر)
    2. رگولاتورهای ولتاژ خروجی ثابت منفی: که خروجی آنها یک عدد ثابت منفی و غیر قابل تغییر – می باشد که نامگذاری انها به صورت 79XX می باشد.
    3. رگولاتورهای ولتاژ خروجی متغیر: به وسیله این رگولاتورها می توان ولتاژ خروجی را کنترل کرد. معروف ترین و پر کاربردترین نوع خروجی + آنها LM317 و LM138 وLM338 و خروجی – آنهاLM337 می باشد. این قطعه برای ره اندازی نیاز به یک مدار جانبی مختصر دارد.
    این رگولاتورها 3 پایه دارند. مثبت + ، خروجی، زمین یا - ( قطب – منبع تغذیه را زمین نیز می گوییم(Gnd))
    در رگولاتورهای سری 78XX ولتاژ ورودی باید حداقل دو یا سه ولت بیشتر از خروجی آنها باشد. حداقل ولتاژ ورودی و همچنین ولتاژ خروجی آنها در زیر به طور مختصر آمده است:
    حداقل ولتاژ ورودی----------------------- ولتاژ خروجی -----------------------شماره مدل
    7.3---------------------------------------------5------------------------------------7805
    11.5-------------------------------------------9------------------------------------7809
    14.6-------------------------------------------12-----------------------------------7812
    21---------------------------------------------18-----------------------------------7818
    27.1------------------------------------------21------------------------------------7824
     
  3. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    1. تعريف و هدف
    دوره کارشناسی ارشد مهندسی مخابراتICTمجازی مرکب از دروس نظری و کار تحقیاتی درزمینه مخابرات است. هدف از ایجاد این دوره، تربیت دانش آموختگانی است که با فعالیت در زمینه های برنامه ریزی، طرح و پیاده کردن شبکه های مخابراتی و طرح و ساخت تجهیزات و مدارات مخابراتی، بتوانند بنحو موثری پاسخگوی نیازها و کمبودهای کشور باشند. فارع التحصیلان این دوره میتوانند علاوه بر کار آموزشی یا پژوهشی در دانشگاهها، در سطح مراکز تحقیقاتی، صنایع مخابراتی والکترونیکی، شرکت مخابرات، ارتش و سپاه، صدا و سیما، وزارت نفت، راه و ترابری و دیگر ارگانهایی که در سطح وسیع با مسائل مخابراتی روبرو هستند. فعالیت نمایند..2طولدورهوشکلنظامحداقل طول این دوره 3 نیمسال است، بدین معنی که دانشجویانی که ناچار به گرفتن دروس جبرانی نیستند، چنانچه کار درسی و تحقیقاتی خود را بنحو مطلوبی انجام دهند، می توانند دوره را در 3 نیمسال به پایان برسانند.نظام آموزشی آن واحدی است و مدت تدریس 1 واحد نظری 17 ساعت و 1 واحد آزمایشگاهی 51 ساعت می باشد.3. تعداد واحدهاي درسي
    دانشجو براي تكميل دوره كارشناسي ارشد ICT بصورت مجازي بايد حداقل32 واحد درسي و تحقيقاتي بشرح زير با موفقيت بگذراند.
    اصلی 27 واحد
    سمینار 2 واحد
    پروژه تحقیق 3 واحد
    جمع 32 واحد
    علاوه بر موارد فوق، هر دانشجو این دوره که قبلاً در دوره کارشناسی یا لیسانس، دروس جبرانی رانگذرانده باشد، باید با موفقیت آنها را بگذراند، از دروس جبرانی واحدی به دانشجو تعلق نمی گیرد.
     
  4. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    الکترونیک مطالعه و استفاده از وسائل الکتریکی ای می باشد که با کنترل جریان الکترون ها یا ذرات باردار الکتریکی دیگر در اسبابی مانند لامپ خلا و نیمه هادیها کار می کنند. مطالعه محض چنین وسائلی ، شاخه ای از فیزیک است، حال آن که طراحی و ساخت مدارهای الکتریکی جزئی از رشته های مهندسی برق،الکترونیک و کامپیوتر می باشد. سالهاست که واژه" الکترونیک" به طور مکرر در میان مردم استفاده می شود به طوریکه هر شخصی برداشت انفرادی خود را از این علم ویا موارد کاربردی آن مطرح می کند ، اما به صورت کلی عمدتا تعاریف و برداشتهایی که از این واژه عنوان می شود کامل نبوده و برداشتهای ظاهری عملا نمی تواند اهمیت و نفوذ روز افزون الکترونیک را در ارتباط باصنایع گوناگون بیان کند.

    "الکترونیک" به طیف گسترده ای از الکتریسیته اطلاق می شود که با حرکت الکترونها در انواع مدارات نیمه هادی سر و کار دارد . اختراع ICها سبب آن شده است که دگر گونی های فراوانی در این علم پدیدار گشته و سیستمهای مدرن الکترونیکی از جمله مدارهای کنترل از راه دور ، ماهواره‌های فضایی ، رباتها و ... را پدید آورد.

    در حال حاضر الکترونیک کلید فتح شگفتیهای جهان است و با تمام علوم و فنون موجود به نحوی پیوند خورده است . از وسائل ساده خانگی تا پیچیده ترین تکنیک های فضایی همه جا صحبت از تکنولوژی فراگیر الکترونیکی است و امروز صنعت مدرن بدون الکترونیک و تکنولوژی های وابسته به آن عملا مطرود و از کار افتاده است .

    پیشرفت علم الکترونیک و وسعت حوزه عملکرد آن امروز بر همگان روشن است. علاوه بر وسائل الکترونیکی از جمله دستگاههای مخابراتی مثل رادیو ،تلویزیون ،ضبط صوت و تصویر ،انواع وسائل پزشکی ، صنعتی ،نظامی ، در دیگر وسائل غیر الکترونیکی هم ، کمتر وسیله ای را می توان یافت که الکترونیک در آن دخالتی نکرده باشد. از جمله در اتومبیل و صنایع حمل و نقل ، وسائل خانگی مثل ماشین لباسشوئی ،جاروبرقی و امثال آن نقش الکترونیک بسیار فعال و جالب توجه شده است.
    با توجه به این مختصر می توان نتیجه گرفت که امروزه ، دیگر الکترونیک علم و یا تخصص ویژه افرا تحصیلکرده دانشگاهی و متخصصین این رشته نیست و بر همه افرادی که به نحوی با امور فنی درگیرند لازم است بفراخور حرفه خویش از این رشته اطلاعی داشته باشند.

    مهندسان الکترونیک با خلق وعملکرد سیستمهای بسیار متنوعی سر وکار دارند که به منظور برآوردن نیازها و خواسته های جامعه طراحی می شوند. مهندسان الکترونیک در ایجاد ماشینهایی که تواناییهای بشر را در زمینه جسمی یاری و در زمینه محاسباتی افزایش می دهند نقش مهمی دارند . بخشی از طراحی و ایجاد سیستمهای الکترونیکی به توانایی ساخت مدلهای ریاضی اجزا و مدارهای الکتریکی بستگی دارد .برخی از مباحث پایه الکترونیک عبارتند از :
     
    *faeze* از این پست تشکر کرده است.
  5. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    تعداد دروس:
    32 واحد شامل 12 واحد اجباری، 12 واحد اختیاری، 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه
    دروس اجباری: 4 درس از 5 درس زیر:
    1) پردازش سیگنال دیجیتال
    2) الکترومغناطیس کاربردی
    3) شبکه مخابرات داده ها
    4) تئوری مخابرات دیجیتال
    5) طراحی مدارات و زیر سیستم های رادیوئی
    دروس اختیاری: بر مبنای دروس پیوست
    4. دروس جبرانی
    دروس زیر از دوره کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات) با نظر کمیته تحصیلات تکمیلی، به عنوان دورس جبرانی دوره محسوب می شوند:
    مخابرات 2 3 واحد
    میدانها و امواج 3 واحد
    الکترونیک 3 3 واحد
    مدارهای مخابراتی 3 واحد
    اصول میکرو کامپیوتر یا اجزاء کامپیوتر 3 واحد
    5.شرایط گزینش دانشجو:دوره های کارشناسی پیشنیاز: این دوره در اساس برای فارغ التحصیلان کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات) برنامه ریزی شده است، لیکن فارغ التحصیلان دیگر گرایش های کارشناسی مهندسی برق (الکترونیک، کنترل و قدرت و ....) کارشناسی های مهندس الکترونیک، کنترل و قدرت و نیز کارشناسی های کامپیوتر و فیزیک می توانند در آن شرکت نمایند، مشروط بر آنکه دروس« جبرانی » تعیین شده را با موفقیت بگذرانند. آزمون ورودی: آزمون ورودی بطور کتبی از دروس پایه، اصلی و تخصصی کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات)، می باشد لیکن بنحوی تنظیم می گردد که کسانیکه دروس تخصصی مخابرات را نگذرانده اند. اما پایه قوی در یکی از دوره های کارشناسی پیش نیاز را دارند، امکان موفقیت در آنرا داشته باشند.دانستن یک زبان خارجی علمی: تسلط بر یک زبان خارجی علمی به نحوی که دانشجو بتواند بسهولت از متون علمی آن زبان استفاده نماید، ضروری است.مصاحبه تخصصی: گروه آموزشی ممکن است در صورت تشخیص با کسانیکه در آزمون ورودی موفق شده اند، در زمینه های تخصصی، مصاحبه شفاهی بعمل آورد.
     
    *faeze* از این پست تشکر کرده است.
  6. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    برنامه آموزشی و پژوهشی:
    دروس اصلی: هر دانشجو باید حداقل چهار درس ( 12 واحد) از دروس اصلی زیر را بگذراند.
    شماره
    نام درس
    واحد
    1
    طراحی مدارات و زیر سیستم های رادیوئی 3
    3
    2
    الکترومغناطیس کاربردی
    3
    3
    تئوری مخابرات دیجیتال
    3
    4
    پردازش سیگنال دیجیتال
    3
    5
    شبکه های مخابرات داده ها
    3
    دروس تخصصی: دانشجو باقیمانده واحدهای درسی خود را با موفقیت کمیته تحصیلات تکمیلی،از لیست دروس تخصصی اختیاری به شرح جدول ذیل و حداکثر تا دو درس از دروس اصلی و تخصصی کارشناسی ارشد سایر گرایش های مهندسی برق و دیگر رشته ها اخذ می نماید.

    شماره نام درس واحد
    1
    فرآیندهای اتفاقی
    3
    2
    تئوری پیشرفته مخابرات
    3
    3
    پردازش سیگنال دیجیتال
    3
    4
    تئوری اطلاعات و کدینگI
    3
    5
    ریاضیات مهندسی پیشرفته
    3
    6
    آنتنII
    3
    7
    مایکروویوII
    3
    8
    الکترونیک نوری
    3
    9
    شبکه های مخابرات داده ها
    3
    10
    سیستمهای سویچینگ
    3
    11
    تئوری انتشار امواج و طراحی شبکه های رادیوئی
    3
    12
    سیستمهای انتقالII
    3
    13
    اصول سیستمهای رادار
    3
    14
    پردازش گفتار
    3
    15
    پردازش تصویر
    3
    16
    مخابرات ماهواره ای
    3
    17
    مخابرات سیار
    3
    18
    مهندسی ترافیک در مخابرات
    3
    19
    سنجش از راه دور
    3
    20
    بررسیهای اقتصادی در مخابرات
    3
    21
    مباحثی در مخابرات دیجیتال
    3
    22
    تئوری اطلاعات و کدینگII
    3
    23
    اصول رمز نگاری
    3
    24
    فیلترهای وفقی
    3
    25
    فیبر نوری و سیستمهای مخابرات نوری
    3
    26
    پردازش اطلاعات نوری
    3
    27
    تئوری صف
    3
    28
    شبکه های عصبی
    3
    29
    شناسایی آماری الگو
    3
    30
    شناسایی ساختاری الگو
    3
    31
    بینایی ماشینی
    3
    32
    مباحث ویژه در مهندسی مخابراتI
    3
    33
    مباحث ویژه در مهندسی مخابراتII
    3
    34
    مباحث ویژه در مهندسی مخابراتIII
    3
    35
    شبکه های بدون سیم و پیشرفته
    3
    36
    طراحیMicrowave&RF در مخابرات بدون سیم
    3
    37
    مخابرات بدون سیم هوشمند
    3
    38
    اصول تکنولوژی اطلاعات
    3
    39
    الکترونیک سیستم های رادیوئی
    3
    40
    الکترومغناطیس کاربردی
    3
    41
    تئوری مخابرات دیجیتال
    3
    42
    مدارات و زیر سیستم های رادیوئی
    3 سمینار مخابرات: سمینار مخابرات شامل قسمتهای زیر می باشد:
    - معرفی زمینه های تحقیقاتی جاری، مشکلات و مسائل کشور در زمینه مخابرات
    - معرفی زمینه های تحقیقاتی که دانشجویان ممکن است پروژه خود را از میان آنها برگزینند.
    - تهیه گزارش توسط هر دانشجو و ارائه آن در یک سمینار
     
  7. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    الف: دروس عمومی
    انگلیسی پیشرفته
    ب: دروس تخصصی اجباری
    فرآیندهای اتفاقی یا ریاضیات مهندسی پیشرفته تئوری پیشرفته مخابرات یا
    تئوری الکترومغناطیس 1 پردازش سیگنال دیجیتال تئوری یا آنتن 2
    تئوری اطلاعات و کدینگ یا مایکروویو 2 طرح تحقیق
    سمینار کارشناسی ارشد پایان نامه 6 واحدی پایان نامه صفر واحدی
    ج: دروس اختیاری
    فرآیندهای اتفاقی تئوری پیشرفته مخابرات پردازش سیگنال دیجیتال
    تئوری اطلاعات و کدینگ 1 ریاضیات مهندسی پیشرفته تئوری الکترومغناطیس 1
    آنتن 2 مایکرو ویو 2 تئوری سیستم های خطی
    طراحی مدارهای الکترونیکی(فرکانس بالا) الکترونیک نوری نورانتگره
    شبکه های مخابرات داده ها مبانی لیزر سیستم های سویچینگ
    آزمایشگاه سیستم های سویچینگ تئوری الکترومغناطیس 2 تئوری انتشار امواج
    طراحی شبکه های رادیویی سیستم های انتقال 2 آزمایشگاه سیستم های انتقال 2
    اصول سیستم های رادار آزمایشگاه مایکروویو 2 اجزاء نیمه هادی مایکروویو
    روش های عددی در الکترومغناطیسی پردازش گفتار پردازش تصویر
    مخابرات ماهواره ای مخابرات سیار مهندسی ترافیک در مخابرات
    سنجش از راه دور بررسی های اقتصادی در مخابرات مباحثی در مخابرات دیجیتال
    تئوری اطلاعات و کدینگ 2 رمزنگاری فیلترهای وفقی
    فیبر نوری سیستم های مخابرات نوری آزمایشگاه سیستم های مخابرات نوری
    نور فوریه نور آماری نور غیرخطی
    پردازش اطلاعات نوری مدولاسیون نوری کامپیوترهای نوری
    روش های اجزاء محدود در الکترومغناطیس برنامه ریزی خطی و غیرخطی تئوری صف
    شبکه های عصبی شناسایی آماری الگو شناسایی ساختاری الگو
    بینایی ماشینی کوانتوم الکترونیک مهندسی مباحث ویژه در مهندسی برق 1
    مباحث ویژه در مهندسی برق 2 مباحث ویژه در مهندسی برق 3
     
  8. کاربر فوق حرفه ای

    تاریخ عضویت:
    ‏23/6/15
    ارسال ها:
    4,491
    تشکر شده:
    6,069
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    Engineering Management
    گرایش ها و موقعیت شغلی مهندسی برق

    1-الكترونيك:
    پس از طي دوره تحصيلات تكميلي دانشجويان گرايش الكترونيك بايد توانايي طراحي و ساخت انواع مدارهاي مجتمع، ميكروپروسسورها، مدارهاي الكترونيكي مورد نياز در صنايع مختلف و ديگر توانايي‌هاي لازم در صنايع الكترونيكي را به دست آورند. فارغ‌التحصيلان اين گرايش مي‌توانند در وزارت صنايع، كارخانجات تابع آن، مراكز تحقيقات نظامي، صنايع هواپيمايي و ديگر مراكز مرتبط جذب بازار كار شوند.


    2- قدرت: فارغ‌التحصيلان گرايش قدرت پس از اتمام دوره فوق ليسانس خود، مي‌توانند توانايي محاسبات خطوط انتقال نيرو، طراحي دكل‌ها و پست‌هاي فشار قوي و ضعيف، طراحي و ساخت انواع ترانسفورماتور ها و موتورهاي صنعتي را پيدا كنند. وزارت نيرو، كارخانجات صنعتي، واحدهاي توليدي بزرگ، نظارت در كارگا‌ه‌هاي موتور پيچي و ساخت الكتروموتورهاي مختلف و تابلوهاي صنعتي، نظارت در سيم‌كشي و طراحي سيستم برقي ساختمان‌هاي بزرگ از جمله مراكز جذب فارغ‌التحصيلان گرايش قدرت مي‌باشد.


    3- كنترل: پردازش و تحليل و مقايسه فرآيند توليد، طراحي سيستم‌هاي كنترلي، استفاده از كامپيوتر، آمار و رياضيات جهت كنترل هر چه بهتر سيستم‌ها افزايش بهره‌وري از جمله توانايي‌هاي به دست آمده براي گرايش كنترل پس از اتمام تحصيلات تكميلي است. تقريباً تمامي صنايع مرتبط با برق در نيروهاي استخدامي خود از فارغ التحصيلان اين گرايش استفاده مي‌كنند.


    4- مخابرات: طراحي مدارهاي RF، مخابرات سيار، فيبر نوري، سيستم‌هاي كدينگ و رمزنگاري، طراحي انواع فرستنده‌ها و گيرنده‌هاي مخابراتي، تجهيز، تعمير و بهينه‌سازي شبكه‌هاي مخابراتي، طراحي آنتن‌ها، سيستم‌هاي بي‌سيم، رادارها و دكل‌هاي مخابراتي از جمله توانايي‌هاي به دست آمده براي فارغ‌التحصيلان گرايش مخابرات مي‌باشد. معمولاً شركت‌هاي مخابرات، بخش‌هاي خصوصي فعال در زمينه تلفن همراه، صنايع نظامي و هواپيما‌يي، صدا و سيما از جمله مراكز پذيراي فارغ التحصيلان اين گرايش مي‌باشند.


    5-مهندسي پزشكي: ساخت اعضاي مصنوعي، ساخت وسايل آزمايشگاهي، ساخت دستگاه‌هاي اندازه‌گيري پزشكي، ساخت دستگاه‌هاي ليزر از جمله توانايي‌هايي است كه دانشجويان اين گرايش پس از فارغ‌التحصيل شدن به آن دست پيدا خواهند كرد. بازار كار نسبتاً مناسب اين رشته در مراكز ساخت وسايل پزشكي، بخش‌هاي خصوصي بزرگ، بيمارستان‌ها ومراكز آزمايشگاهي مجهز مي‌باشد.