۱. دونر دونر یکی از غذاهای محلی ترکیه و البته از غذاهای ملی آلمان هم هست که به شکلهای مختلف سرو میشود. گوشت این ساندویچ خوشمزه بهآرامی پخته و معمولا در تهیهی آن از گوشت بره، گوساله و مرغ استفاده میشود. شما میتوانید این غذا را بهصورت دوروم (کباب پیچیدهشده در نان لواش) یا اسکندر کباب (دونر به همراه نان پیده و ماست و سس گوجه و کره) میل کنید. این غذا بسیار خوشمزهتر از ساندویچهای مک دونالد است
۲. ایچلی کوفته (کوفتهی مغزدار) این غذای خوشمزه و ترد از بلغور درست میشود و مواد میانی آن را گوشت چرخکرده، پیاز، جعفری و بلوط تشکیل میدهند.
۳. لاهماجون لاهماجون که برخی آن را بهاشتباه پیتزای ترکی مینامند، شباهت چندانی با پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد. برای تهیهی لاهماجون، گوشت چرخکرده و طعمدارشده را روی لایهی نازکی از خمیر پخش میکنند و قبل پیچیدن خمیر، مقداری آبلیموی تازه و جعفری خردشده به آن اضافه میکنند. این غذا را میتوانید با قیمت کم در اکثر رستورانهای شهر پیدا کنید. در حین گشتوگذار در شهر، لاهماجون گزینهی خوبی برای ناهار یا میانوعده است
۴. مزه مزهها (پیشغذاها) تنوع زیادی دارند. از بین مزههای موجود میتوان به فاوا (لوبیای پخته و لهشده)، کوپوگلو (بادمجان سرخشده به همراه ماست و سس گوجه فرنگی)، موهامارا (سسی شامل فلفل قرمز، گردو، آبلیمو وعصارهی انار) و انواع سالادها اشاره کرد.
۵. کبابها کباب ازجمله غذاهایی است که در ترکیه میتوانید لذ*ت خو*ردن انواع مختلف آن را تجربه کنید. انواع کبابهای ترک عبارتاند از: آدانا و اورفا: گوشت برهی طعمدارشده که به دو صورت تند و معمولی و روی سیخ مخصوص گریل میشود. بیتی بیف: گوشت برهی کبابشده که داخل نان لواش پیچیده شده و با ترکیب ماست و سس گوجهفرنگی سرو میشود. شیش کباب: تکههای گوشت مرغ یا بره که بعد از طعمدار شدن روی سیخ کباب میشوند. اسکندر کباب: یکی از کبابهای معروف ترکیه است که میتوانید آن را در اکثر خانههای کباب سفارش دهید. برای تهیهی این کباب، فیلهی گوشت بره در سس گوجهفرنگی پخته و بههمراه برنج یا نان پیتا و ماست سرو میشود.
۶. مانتی مانتی مکعبهای بسیار کوچک خمیری هستند که با گوشت چرخکرده پر میشوند و بعد از جوشاندن در آب، همراه ماست و سسی متشکل از روغن، پاپریکا، سیر و نعناع، سرو میشود. مانتی از جمله غذاهای محلی ترکیه است که ظاهر و طعم منحصربهفردی دارد.
۷. بالیک اکمک (ساندویچ ماهی) این ساندویچ یکی از بهترین ساندویچهای استانبول است که با ماهی گریلشده، پیاز و سالاد تهیه میشود.
۸. کارنی یاریک کارنی یاریک یکی از غذاهای بسیار رایج در رستورانهای بازاری استانبول است. برای تهیهی این غذا بعد از سرخکردن بادمجان، داخل آن را با گوشت مزهدار شده و جعفری پر میکنند (تقریبا مثل دلمهبادمجان ایرانی) و سس گوجه را روی سطح مواد پخش میکنند. این غذا همراه برنج و گوجهفرنگی هم بسیار خوشمزه خواهد بود.
۹. کادین بودوکوفته این غذا نوعی کوفته است که برای تهیهی آن گلولههای کوچک گوشت را داخل تخممرغ و آرد غلتانده و سپس سرخ میکنند.
۱۰. هونکار بَیَندی این مورد یک غذای خوشمزه و کامل است. هونکار بَیَندی شامل تکههای گوشت بره است که روی مخلوطی از پورهی بادمجان، کره و پنیرِ کاشار ذوبشده، سرو میشود.