ایران در منطقه ای از دنیا واقع شده است که متوسط نزولات آسمانی سالانه آن کمتر از یک سوم میانگین بارش سالانه جهان می باشد . به علاوه توزیع زمانی و مکانی بارش ها بسیار ناموزون بوده به طوری که حتی در پر باران ترین مناطق نیز در فصل تابستان ، گیاهان زراعی نیاز به آبیاری دارند . سیب زمینی بعد از گندم ، برنج و ذرت بیشترین سهم را در میزان تولید محصولات غذایی دارا بوده و نقش مهمی در تغذیه و سبد غذایی جمعیت جهان دارد . در کشور های در حال توسعه اهمیت غذایی سیب زمینی به مراتب بیشتر است و در ایران بعد از گندم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است . از طرفی مدیریت آبیاری ، یا به عبارت کلی تر ، آب مهم ترین عامل برای تولید پایدار سیب زمینی می باشد . با توجه به مشکل کم آبی در کشور ، تلاش در جهت استفاده بهتر از آب های استحصالی و کاهش از منابع آب زیرزمینی ، اجتناب ناپذیر است . با این وجود آیا به کارگیری آبیاری قطره ای برای آبیاری گیاهانی که قابلیت کاشت ردیفی دارند ، می تواند یکی از راهکار های موثر برای تولید محصول بیشتر و با کیفیت مناسب تر نسبت به آبیاری سطحی باشد ؟ برای استفاده از آبیاری قطره ای در مزرعه نکاتی باید مد نظر قرار گرفته و رعایت شوند تا بهره برداری از این روش قرین موفقیت باشد که عبارتند از : آماده سازی زمین و کاشت بذر ابتدا مطابق روش معمول عملیات آماده سازی زمین شامل شخم ، دیسک و شرایط رطوبتی مناسب خاک انجام شود . کود های مورد نیاز شامل فسفر ، پتاس و ازت بر اساس تجزیه ی خاک مزرعه و توصیه کودی موسسه تحقیقات آب و خاک ، به خاک داده شود . سپس برای مشخص نمودن مسیر خطوط کاشت و یا محل استقرار نوار های آبیاری ، شیار های کم عمقی احداث شود . کاشت غده ها می تواند در خاک خشک انجام گیرد و سپس نوار های آبیاری قطره ای روی زمین پهن شده و آبیاری شروع می شود . اولین آبیاری مقداری سنگین تر انجام شود تا رطوبت کافی به محل غده ها برسد . معمولا این رطوبت برای سبز کردن غده ها کفایت می کند . در صورت خشک شدن خاک و سبز نشدن غده ها آبیاری مجددا انجام شود . می تونید ادامه مقاله را از طریق لینک زیر دنبال کنید: https://goo.gl/RyXwSo