1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

تنها ویدیو اولین خواننده زن ایران

شروع موضوع توسط mj12 ‏7/4/21 در انجمن بیوگرافی هنرمندان

  1. مدیر بازنشسته☕

    تاریخ عضویت:
    ‏1/1/13
    ارسال ها:
    1,732
    تشکر شده:
    6,061
    امتیاز دستاورد:
    128
    جنسیت:
    مرد


    تنها ویدیو اولین خواننده زن ایران
    اواخر دوره قاجاریه همزمان پهلوی اول

    قمرالملوک وزیری


    قمر الملوک وزیری در سال 1281 به دنیا آمد،صدا او اوّلین بار در سال 1304 از طریق کمپانیhis master voice کمپانی معروف انگلیسی ضبط شد وصفحات آن بعد از سال 1306 به بازار آمد،درسال1319 که رادیوآمد جزو اولین خوانندگان رادیو بود،در روز پنجشنبه چهاردهم مرداد ماه 1338 در فقر و تنگدستی در سن پنجاه وهفت سالگی درگذشت.
     
    Zerehkoob، Anoosh، ѕнαω♥ و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏12/6/21
    ارسال ها:
    1
    تشکر شده:
    3
    امتیاز دستاورد:
    3
    جنسیت:
    مرد
    خیلی جالب بود ندیده بودم این ویدیو رو تا حالا، ولی در کل حیفه که خواننده های زن در ایران نمیتونن به صورت رسمی کنسرتی اجرا کنند و آهنگ بخونند و امیدوارم این شرایط بهتر بشه.
     
    M @ H @ K، Anoosh و mj12 از این ارسال تشکر کرده اند.
  3. کاربر ویژه ゚・*.✿کاربر فعال✿.*・゚ ~✿~

    تاریخ عضویت:
    ‏18/4/19
    ارسال ها:
    8,731
    تشکر شده:
    27,444
    امتیاز دستاورد:
    118
    جنسیت:
    مرد
    این تنها تنها تصویرِ متحرکِ از آوازِ قمرالملوک وزیری در فیلم «مادر» به کارگردانی اسماعیل کوشان، در سال 1330 خورشیدی است

    قمرالملوک وزیری نخستین خواننده‌ای است که در دورۀ پهلوی اول، به‌دعوت شکرالله‌خانِ تارزن، بدون حجاب، در کنسرتی در «گراند هتل» آواز خواند. او دو ماه قبل از اجرایِ کنسرت بارها تهدید می‌شد؛ با وجود این، روزی که کنسرت‌اش را اجرا کرد، به تالاری که یک‌هزاروپانصد نفر گنجایش داشت حدود سه‌هزار نفر هجوم بُردند. دکتر اسماعیل کوشان، که از چنین استقبالی باخبر بود، از بانو قمر برای حضور در صحنه‌هایی از فیلمِ «مادر» دعوت کرد. قمر ابتدا نپذیرفت؛ اما با پادرمیانیِ عصمت دلکش، که نقشِ اصلی را در همین فیلم ایفا می‌کرد، و دیدن یکی از محصولات «پارس‌فیلم» به‌نام «شرمسار» (1329) رضایت داد که در صحنه‌هایی از فیلم، به نقش خودش، حضور داشته باشد. قمر در فیلم شعرهایی از حافظ (معاشران گره از زُلف یار باز کنید) و سعدی می‌خواند.
    نگاتیو و نسخه‌های پزتیو این فیلم صبح روز پنج‌شنبه اول خرداد 1331 در آتش‌سوزیِ مهیبِ استودیو «پارس‌فیلم» (واقع در خیابان تخت جمشید) طعمۀ حریق شد، و کوشان بعدها با کپی‌هایی که از فیلم در سینماهای شهرستان‌ها مانده بود، و تهیۀ «دوبلکیت» نسخۀ بی‌کیفیتی (شاید هم دو کپی) از فیلم تهیه و نگه‌داری کرد، که خوشبختانه باقی مانده است.
    دلکش، ساسان سپنتا و منوچهر خسروانی به‌اتفاق گفته‌اند که نوازندۀ ویلن در این اجرا ناصر زرآبادی است؛ اما در عنوان‌بندی فیلم نامی از زرآبادی درج نیست. آهنگ‌‌‌های فیلم را مهدی خالدی، نوازندۀ نام‌آور ویلن، ساخته است، و گروهی از نوازندگان (مهدی خالدی، نیک‌نواز، ظفرنیا، مرتضی گرگین‌زاده، صالحی، ا. خالدی، حسین همدانیان و فرصت) مجموعۀ آهنگ‌ها ـ نه فقط تصنیف قمر ـ را هم‌راهی کرده‌اند. در مجله‌ای که «پارس‌فیلم» همان زمان منتشر کرد، فقط نام خالدی به‌عنوان سازندۀ آهنگ‌ها ثبت شده است.
    قمر هفت سال پس از حضور در این فیلم چشم از جهان فروبست، و سال‌های پایانی عمر را در انزوا و عسرت به‌سر بُرد. با وجود این، موقعیت ناساز مالی و دریافت پول علت حضورش در این فیلم نبود. او به اصرار دلکش، که از سهام‌دارانِ «پارس‌فیلم» بود، و دکتر اسماعیل کوشان، به‌رغم میل باطنی‌اش، جلو دوربین فیلم‌برداری رفت، و در پاسخِ اصرارهای دلکش می‌گفت: «من نمی‌آیم در فیلم بازی کنم. فیلم چیست؟ دوست ندارم.» قمر برای حضور در این فیلم دو هزار تومان دستمزد گرفت که مقداری از آن خرج تهیۀ لباسی که در موقع اجرای آوازخوانی به تن دارد و هزینۀ رفت و آمدهایش به استودیو شد، و باقی‌مانده را به بیمارستان مسلولین شاه‌آباد اهدا کرد.

    منبع از صفحه اینستاگرام آقای عباس بهارلو
     
    M @ H @ K و mj12 از این پست تشکر کرده اند.