۲۱. کاییسی تاتلیسی (شیرینی قیصی) برگهی زردآلوی خشکشده که با آجیل و خامه پر میشوند، یکی از بهترین و خوشطعمترین دسرهای ترکیه بهحساب میآیند.
۲۲. باکلالی اِنگینار برای تهیهی این غذا، کنگر فرنگی با سسی از روغن و آبلیمو، پوشیده و بههمراه جعفری و لوبیای تازه و بهصورت سرد سرو می شود. باکلالی انگینار، یک وعدهی غذایی سبک و خوشمزه بهویژه در فصل تابستان است.
۲۳. موزاییک پاستا (کیک موزاییکی) نوعی کیک شکلاتی که از سس شکلات و بیسکویت خردشده تهیه میشود. این کیک ظاهر اشتهابرانگیز و طعم فوقالعادهای دارد. موزاییک پاستا را میتوانید در اکثر کافیشاپها و قنادیها ترکیه پیدا کنید.
۲۴. مرجیمک کوفتسی (کوفتهی عدس) غذایی مناسب برای گیاهخواران که با عدس، بلغور و سبزیجات خردشده تهیه و معمولا بهعنوان پیشغذا سرو میشود.
۲۵. ایمام باییلدی این غذا که با بادمجان تهیه میشود، بسیار خوشطعم، خوشظاهر و مقوی است و غذایی اصلی بهحساب میآید. برای تهیهی این غذا، داخل بادمجان را با گوشت چرخکرده، بلغور و برنج و یا سبزیجات پر و سطح بادمجان را با کره یا روغن چرب میکنند. سپس بادمجانها، داخل فر یا تنور، پخته میشوند.
۲۶. کونَفه کونَفه یکی از دسرهای خاص و معروف ترکیه است. برای تهیهی این دسر، رشتههای خمیر بههمراه پنیر مخصوص پخته میشود و مقدار زیادی پودر پسته روی آن پاشیده میشود. ازآنجاکه تهیهی این دسر در خانه سخت و وقتگیر است، میتوانید آن را از بیرون تهیه کنید.
۲۷. دوروم دوروم که با گوشت مرغ، بره و گوساله تهیه و داخل نان پیچیده میشود، نوعی فستفود و غذایی حاضری با طعمی بسیار لذیذ است.
۲۸. ثعلب ثعلب نو*شی*دنیای گرم با بافتی نرم و روان است که از ثعلب تهیه و با دارچین تزیین میشود. صادرات ثعلب خالص، بهدلیل محدودبودن و اتمام منابع ثعلب، غیرقانونی است و تنها راه دسترسی به آن، سفارش این نو*شی*دنی در کافیشاپهای ترکیه است.
۲۹. قهوهی ترک نوعی قهوه غلیط و تند که معمولا به همراه باقلوا و یا موزاییک کیک سرو میشود تا طعم تند و تلخ آن ملایمتر شود.