طرز تهیه سس زرشک مواد لازم برای تهیه سس زرشک مرغ زرشک 2 قاشق غذاخوری آب انار 1 پیمانه محلول غلیظ زعفران 1 قاشق چایخوری هل 4 عدد فلفل سفید به میزان لازم میخک 1 عدد نشاسته 1 قاشق غذاخوری نمک و شکر به میزان لازم این مقدار مواد برای تهیه یک پیمانه سس زرشک کافی است، زمان آماده سازی 15 دقیقه، و زمان پخت 10 دقیقه می باشد. طرز تهیه سس زرشک برای مرغ آب انار را در ظرف ریخته، نشاسته را به آن اضافه کنید و با یک همزن دستی یا قاشق هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سپس زرشک، فلفل سفید، میخک، هل، نمک و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. مواد را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، حرارت را ملایم کرده و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. پس از حدود 10 دقیقه که سس غلیظ شد آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. حداقل 2 ساعت اجازه دهید تا طعم ادویه ها، انار و زرشک در هم نفوذ کند، سپس سس را صاف کنید. این سس را می توانید با انواع غذاهای گوشتی و مخصوصا مرغ طبخ شده به روش های مختلف مانند مرغ بریان، مرغ سوخاری و … مورد استفاده قرار دهید. نکته: طعم این سس به صورت طبیعی ترش است در صورت تمایل می توانید مقدار شکر بیشتری به آن اضافه کنید تا طعم آن ترش و شیرین شود.
مواد لازم برای تهیه سس زرشک برای سالاد زرشک 100 گرم آب زغال اخته، آب انار و آب پرتقال به میزان مساوی 250 میلی لیتر روغن زیتون 250 میلی لیتر طرز تهیه سس زرشک برای سالاد زرشک را شسته و از یک روز قبل در آب خیس کنید. زرشک را همراه با آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. پس از حدود 1.5 ساعت که آب زرشک به 2 پیمانه رسید آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود. سپس زرشک را به همراه آب آن در مخلوط کن ریخته و میکس کنید. زرشک میکس شده را از صافی رد کرده و به همراه آب زغال اخته، انار و پرتقال روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از 15 دقیقه سس را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید سرد شود. سپس روغن زیتون را به آن اضافه کرده و هم بزنید. این سس را می توانید با انواع سالاد سبزیجات و جوانه مورد استفاده قرار دهید.