بهترین دستور العملهای موثر در کاهش وزن جایگزین کردن لبنیات کم چرب به جای لبنیات پرچرب و متوسط چربی : یک لیوان شیریا ماست کم چرب حاوی 90 کیلو کالری است در حالیکه یک لیوان شير متوسط چربي یا ماست متوسط چربي حاوی120کیلوکالري و یک لیوان شير پرچرب یا ماست پر چرب حاوی 150کیلوکالري است.با توجه به اینکه نیاز روزانه ما به لبنیات حدود 2.5 تا 3 واحد است با انتخاب لبنیات کم چرب یه جای لبنیات پرجرب می تونید حدود 150تا 180 کیلو کالری در مصرف کالری روزانه خود صرفه جویی کنید به جای مصرف برنج حاوی روغن ، برنج بدون روغن یا نان جایگزین نمایید : هر 5 قاشق برنج با روغن حدود215 کیلو کالری دارد در حالیکه هر 5قاشق برنج بدون روغن 80 کیلو کالری دارد.بناباین با مصرف 5قاشق برنج بدون روغن حدود 135 کیلو کالری و با مصرف 10 قاشق برنج بدون روغن 270 کیلو کالری در مصرف کالری روزانه خود صرفه جویی کنید. حذف قند وشکر و جاگزین کردن کشمش و توت به جای قند و شکر هر حبه قند ،12 کیلوکالری و هر قاشق شکرحدود 15 کیلوکالری انرژی دارد. به طور مثال با حذف 3 جبه قند وشکر حدود 51 کیلو کالر صرفه جویی نمایید . با مصرف غذاهای آبپز و کبابی به جای مصرف غذاهای سرخ یا سوخاری شده کالری مصرفی خود را کاهش دهید.هر قاشق روغن حاوی125 کیلو کالری انرژی است. بنا یراین شما می توانید با مصرف غذاهای کبابی به جای غذاهای سرخ یا سوخاری شده270 تا 400 کیلو کالری صرفه جویی نمایید مصرف ابلیمو و آبغوره یا سرکه با سالاد به جای مصرف سس ماینوز : با مصرف آبلیمو . سرکه یا آبغوره جای سس حدود 100 تا 200 کیلو کالری از کل کالری روزانه تان بکاهید. مصرف آب به جای نوشابه و دلستر : هر لیوان نوشابه حدود 100کیلوکالری انرژی دارد و با مصرف آب به جای نوشابه می توانید 100 تا 200 کیلو کالری روزانه صرفه جویی نمایید. مصرف سبزیجات خام و پخته کنار ناهار و شام و کاهش مصرف غذاهای پر کالری تر : هر لیوان سبزیجات خام و هر نصف لیوان سبزیجات پخته 25کیلو کالری انرژی دارد.تحقیقات تشان می دهدافرادی که دربشقاب خود از سبزیجات استفاده میکنند حدود 250تا600کیلو کاری کمتر مصرف می کنند .مصرف میوه با جای شیرینی و کیک درمیان وعده یا عصرانه یک عدد کیک یزدی یا شیرینی تر به طور متوسط 250 کیلو کالری انرژی و هر واحد میوه 60 کیلو کالری انرژی دارد .با مصرف میوه به جای شیرینی 190 کیلو کالری صرفه جویی کنید.
پیشگیری و درمان چاقی با روش گام به گام نتایج تحقیقات صورت گرفته در آمریكا نشان می دهد، افرادی كه برای لاغری تغییرات كوچكی در الگوی زندگی خود داشتهاند بعداز گذشت 18 ماه 25 درصد بیشتر از افرادی كه تغییرات شدید و سنگین داشتهاند به این دستورالعملهای جدید پایبندی داشتهاند. در اینجا چند روش ساده برای افراد عاشق خوردن پیشنهاد میكنیم تا بتوانند در عین خوردن غذاهای مورد علاقه خودشان، كمكم وزن خود را نیز كاهش دهند. اگر به روشها به درستی عمل كنید بعد از مدتی خواهید توانست تغییرات بزرگ تری را در زندگی خود اعمال كنید و نتایج بهتری بدست آورید. گام اول : تعیین سلامت بدن 1-ارزیابی وضعیت سلامت ارزیابی کلیه فاکتورهای مرتبط با سلامتی با کمک پزشک معالج مثل وضعیت قند،جربی،عملکرد غدد و ... ارزیابی وضعیت فعلی وزن بدن و تعیین تركیب بدن پیدا كردن علت چاقی و اضافه وزن چاقی و اضافه وزن می تواند ناشی ازعلل مختلفی مثل بیماریها (كمكاری تیروئید، كیست تخمدان، مشكلات جنسی، اختلال غدد فوق كلیوی، افسردگی و...)،مصرف برخی داروها،كاهش متابولیسم به دلیل تغییرات فیزیولوژیك (به علت افزایش سن، بارداری، كاهش توده عضلانی یا بعضی بیماریها و...)،الگوی زندگی، فرهنگ و عادات غذایی،عدم تعادل در مصرف گروههای غذایی،رژیمهای مكرر و نادرست،ریزهخواری،پرخوری� �حذف صبحانه،ناآگاهی نسبت به كالری غذاها (مثلاَ مصرف انواع سسها و روغنها)،ژنتیك و ... باشد. گام دوم: تعیین راهكار درمان چاقی برای كاهش 5/0 كیلوگرم وزن در هفته نیاز به تعادل منفی 3500 كیلوكالری انرژی در هفته است، لذا طوری برنامهریزی نمایید كه روزانه 300 تا 500 كیلوكالری، انرژی دریافتی خود را كاهش دهید. این كاهش میتواند بهوسیله تعدیل غذایی و افزایش مصرف انرژی بهوسیله فعالیت بدنی تامین گردد. دو اصل اساسی برای كم كردن وزن با یك برنامه غذایی درست مقدار انرژی دریافتی خود را كمتر كنید تا مقدار انرژی دریافت شده، متناسب با نیاز بدن باشد و اضافه آن به شكل چربی ذخیره نشود. 2-فعالیت بدنی خود را بیشتر كنید تا تمام انرژی دریافت شده، مصرف شود و اضافه آن به شكل چربی ذخیره نشود. گام سوم: کالری دریافتی روزانه خود را کنترل کنید و مصرف چربی و غذاهای پركالری را كاهش دهید مصرف هر نوع روغن بیشتر از نیاز از جمله روغن جامد یا مایع، روغن زیتون، هسته انگور و... منجر به اضافه وزن و چاقی خواهد شد. تمام چربی قابل رویت اطراف گوشت و پوست مرغ و ماهی را جدا كنید و از مصرف آنها خودداری كنید. از محصولات لبنی كمچرب (كمتراز 5/2% چربی) استفاده نمایید. در خوردن مغزها (گردو، پسته، بادام و...) تعادل را نگه دارید. مصرف سسها و چاشنیهای چرب مانند مایونز را كم كنید و به جای آنها از سركه، آبلیمو، آب نارنج یا خردل استفاده نمایید. غذاهای پركالری و چرب مانند كلهپاچه، دسر، بستنی، نوشابه، مربا، شیرینی، شكلات، كیك، تنقلات، چیپس، تهدیگ، كالباس، سوسیس، خامه، كره، روغن، فستفود و... را محدود و حذف نمایید. از روشهای پخت و پز با چربی كمتر استفاده نمایید. گام چهارم: دریافت فیبر غذایی را با مصرف حبوبات، غلات سبوسدار، سبزیها و میوهها همراه با پوست افزایش دهید در برنامه كاهش وزن مصرف فیبرها به احساس سیری و تنظیم اشتها كمك مینماید. فیبر غذایی دركاهش چربی خون و تنظیم قند خون نقش مهمی دارد. چند توصیه برای دریافت بیشتر فیبر خوراكی ۱.به جای نانهای سفید از نانهای سبوسدار استفاده نمایید. ۲. مصرف سبزیها و میوهها را بیشتر نمایید. ۳. به جای مصرف آبمیوهها از میوهها استفاده نمایید. ۴، قبل از شروع غذا یا همراه با وعدههای روزانه یك بشقاب از انواع سبزیجات و سالاد میل نمایید. گام پنجم: مصرف قند، شكر و شیرینیجات را كم كنید بعد از خوردن مواد غذایی مختلف، مقدار قند خون با سرعتهای مختلف تغییر میكند. مواد غذایی كه با سرعت قند خون را بالا میبرند، سریعتر هم تبدیل به چربی میشوند. بنابراین لازم است مواد غذایی كه قندخون را با سرعت افزایش میدهند (مانند قند، شكر، شكلات، نوشابه، نانلواش، برنج، ماكارونی و سیبزمینی آبپز، موز، هندوانه، انگور و هویج) را كمتر مصرف نمایید. بهتر است مواد غذایی كه قند خون را با سرعت كمتری افزایش میدهند (مانند حبوبات، غلات سبوسدار، اكثر میوهها و سبزیهای پرفیبر، توت خشك، كشمش سبز) جایگزین مواد غذایی فوق شوند یا به صورت مخلوط و همراه با آنها مصرف شوند. گام ششم: اصلاح و بهبود شیوه زندگی شناخت رفتارها و عادات غلط مثل پرخوری، خوابزیاد، خوردن مواد پركالری (تهدیگ، كره، حلوا ارده، غذاهای آماده، غذاهای چرب و شیرین، كلهپاچه، انواع دسر)، خوردن غذای زیاد هنگام شب، رفتن زیاد به رستوران و ... . شناخت موقعیتهای خطرناك مانند مسافرت، شادیها، مهمانیها، استرسها، ازدواج، ناراحتیهای شدید، اضطراب، بیماریهای نیازمند به بستری و استراحت، خجالت، سرزنش و انتقاد دوستان و آشنایان و... شناخت كالری غذاها و كالری مصرفی در فعالیتهای ورزشی مختلف و توجه به افزایش اشتها و كنترل كالری مصرفی بعد از ورزش. كاهش زمان خواب پرهیز از ریزهخواری، چشیدن و ناخنك زدن به غذاها. اگرجزء افرادی هستید كه در شرایط خاص استرس و خستگی به غذا خوردن پناه میبرید، بهجای آن راههای دیگری مثل صحبت كردن با دوستان، تلفن كردن، نوشیدن آب و راه رفتن را امتحان نمایید. مقدار معینی غذا برای خود بكشید و قبل از اینكه احساس سیری كامل كنید،دست از غذا خوردن بكشید. هیچگاه با شكم خالی به خرید مواد غذایی نروید، در این صورت معمولاً تمایل به خرید تنقلات، بیشتر میشود. مواد غذایی كه اشتهای شما را تحریك میكنند، كمتر بخرید و آنها را دور از دسترس نگه دارید. توجهات ویژه با یك رژیم صحیح مقدار چربی بدن را كاهش دهید نه عضلات را. برنامه كاهش كالری دریافتی را با تمرین ورزشی تلفیق كنید. كاهش وزن باید آهسته و یكنواخت در مدت زمان كافی همراه با یك برنامه ورزشی مناسب انجام گیرد. كاهش وزن باید طوری برنامهریزی شود كه روزانه حداكثر 300 تا 500 كیلوكالری انرژی دریافتی را كاهش دهد. توجه داشته باشید اگر در مدت زمان كوتاهی وزن زیادی از دست دهید، چربی كمتری را از دست خواهید داد و معمولاً آب بین بافتها را از دست میدهید، كه نه تنها بدنتان آسیب میبیند بلكه در درازمدت با قطع رژیم، وزن شما قابل برگشت است و دوباره چاق خواهید شد. زیربنای هر رژیم كاهش وزن، حفظ تعادل، تنوع، كفایت در رژیم غذایی و انجام فعالیت بدنی منظم است. روزانه 10-12 لیوان آب بنوشید. غذا را به آهستگی بجوید. همیشه تعادل لازم را بین انرژی مورد نیاز و مصرفی رعایت كنید. در خلال برنامه كاهش وزن دائماً وضعیت سلامتی خود را چك كنید در خوردن غذاهای آماده و رستورانی و انواع تنقلات احتیاط كنید. به مدت 1 ساعت در روز با شدت متوسط یا 20 تا 30 دقیقه با شدت زیاد به تعداد 4 تا 7 بار در هفته ورزش كنید. بعد از كاهش وزن مناسب با برنامههای صحیح غذایی وزن مطلوب خود را حفظ نمایید. حتماً از متخصصین تغذیه به منظور تعیین مقدار كاهش وزن مناسب با توجه به شرایط بدنی، داشتن یك برنامه غذایی اصولی و مناسب كمك بگیرید
آیا واقعا بدون رژیم غذایی میتوان با کرایولیپولیز لاغر شد؟؟ حتی اگر جراحی کنید و20 کیلو چربی را خارج کنید اگر برنامه غذایی درستی نداشته باشید و بد خوری کنید دوباره چاق می شویدچه بسا دوستان و اقوام خود را دیدهاید که جراحی یا ساکشن می کنند و لی بعد ار چند ماه دوباره چاق می شوند.کنترل وزن مانند مسواک زدن است که هرروز و هر شب باید مسواک بزنید و مراقب دندانهایتان باشید.همیشه باید مرافب وزن خود باشید همانطور که نمیگویید دیشب مسواک رده ام امروز نمیزنم همیشه باید وزن خود را کنترل کنید. هیچ دستگاه لاغری وچربی سوزی به تنهایی نمی تواند مشکل چاقی را حل نمایید مگر اینکه به همراه استفاده از این دستگاه ها از دستورالعمل مشاور تغذیه نیز استفاده کرد تااینکه هم نتیجه بهترین حاصل شود وهم اینکه دچار مشکلات دیگرفیزیکی نشوید. لذا شما با استفاده از نظرات کارشناس تغذیه ورژیم درمانی می توانید طی حداقل چهار ماه به یک نتیجه مطلوبی برسید. در مورد دستگاه کرایو لیپولیز باید گفت که نه این دستگاه بلکه اکثر روش های لاغری موضعی بیشتر برای کاهش سایز مطلوب هستند. بنابراین برای کاهش وزن به تنهایی در پی استفاده از دستگاه ها نباشید. توصبه میکنم اگر نمی خواهید وزنتان را کنترل کند و وزن خود را رها می کنیدازروش های لاغری موضعی و دستگاهاای لاغری استفاده نکنید چراکه هرچقدر هم این دستگاهها موثر باشند شما با یرخوری دوباره وزن اضافه می کنید و نتیجه انها را بی تاثیر می کنید.این دستگاه ها به ما کمک میکنند که سریع تر به اندام دلخواه برسیم ولی هیچ دستگاهی وجود ندارد که شما هر چقدر بخورید چاق نشوید.بالاخره این کالری اضافه بیچاره باید جایی تلمبار شود.!!!
رژیم سخت نگیرید کسانی که دوست دارند لاغر باشند،هنگام رژیم گرفتن می کوشند در زمانی کوتاه مقدار زیادی از وزن خود را کاهش می دهند و به این ترتیب سلامت خود را به خطر می اندازند.مصرف کالری به مقدار بسیار کم و کاهش سریع وزن خطرناک است.این تغییرات شدید در وضع غذا خوردن می تواند اثر نامطلوب روی ذهن برجای بگذارد.کم کردن مقدار 3تا 5کیلو از وزن درمدت چند هفته،به شما فرصت نمی دهد،تا رژیم غذایی جدیدی را که برای خود برگزیده اید به خوبی آزمایش کنید.بنابراین اگر بار دیگر مثل گذشته غذا بخورید،وزنتان به جای اول باز می گردد. مراقب خود باشید نخستین قدم برای این که بتوانید وزن خود را کنترل کنید،این است که هشیارانه خرید کنید.در این جا نکاتی در مورد خرید ذکر شده است که با رعایت آنها می توانید در کنترل وزن خود وزن خود موفق باشید. - غذاهای اصلی و سایر خوراکی ها را از میان مواد کم چربی برگزینید و فهرستی از مواد مورد نیاز خود تهیه کنید.تنها به دنبال خرد موادی بروید که در فهرست نوشته اید. - به قسمتی که شیرینی ها،آب نباتها،چیپس و سایر غذاهای هوس انگیز در انجا قرار گرفته است،نروید. - بعد از خوردن غذا برای خرید به سوپر مارکت بروید و هرگز وقتی گرسنه هستید،خرید نکنید.به این ترتیب غذاها را از روی فکر بر می گزینید. - به جای انتخاب غذاهای آماده،که دارای مقدار زیادی کالری ناخواسته به شکل سسها یا موا غلیظ کننده هستند،غذاهای تازه و انواع سبزی را انتخاب کنید. - سعی کنید برای دیگر افراد خانواده غذاهای پر کالری تهیه نکنید.اگر چنین غذاهایی را در دسترس داشته باشید ممکن است وسوسه شوید و رژیمتان را بشکنید. - از خوردن غذاهای پرکالری بپرهیزید،اگر چه ممکن است آنها تحت عنوان «فروش مخصوص»با قیمت ارزانتری در دسترس شما قرار بگیرد،اما رژیم شما را متزلزل می کنند. اجازه ندهید که عوامل اشتها برانگیز،رژیم غذایی شما را در هم بشکند وقتی غذا می خورید ممکن است تحت تأثیر عوامل محیطی قرار بگیرید.اگر هنگام غذا خوردن به کار دیگری،از قبیل تماشای تلویزیون،صحبت با دوستان،یا مطالعه مشغول باشید،به احتمال زیاد پس از مدتی تحت تأثیر این عوامل اضافه وزن پیدا می کنید. تغییرات رفتاری زیر به شما کمک می کند تا از خوردن آنچه که رژیم غذایی تان را بر هم می زند،بپرهیزید.نام غذایی را که می خورید یادداشت کنید و توجه داشته باشید که هنگام غذا خوردن کجا بوده اید و به این ترتیب آگاهی بیشتری در مورد روش غذا خوردن خود پیدا می کنید. - همیشه در اتاق معینی از ممنزل غذا بخورید. - تمام وعده های غذایتان را هر روز سر ساعت معین میل کنید.
رژیم گرفتن کنترل وزن نیست رژیم گرفتن به معنی کنترل وزن نیست.در اکثر افرادی که رژیم می گیرند(یعنی در یک دوره زمانی بسیار کم می خورند)اثری به نام اثر یویو بروز می کند.یعنی وقتی فرد رژیم می گیرد،در طول مدتی که کم می خورند،ورزش کم می شود ولی با قطع رژیم دوباره وزن به حالت سابق باز می گردد.این چرخه کم کردن و اضافه کردن وزن بدون توقف تکرار می شود. تبعات اثر یویو بر بدن هنوز به خوبی درک نشده است،ولی آنچه می دانیم این است که اگر شما چاق نیستید(یعنی اضافه وزنتان از 30درصد وزن مناسبتان برای شما بیشتر نیست)باید تلاش کنید وزنتان را تقریباً ثابت نگه دارید و نگذارید مرتباً کم و زیاد شود.اگر چاق هستید(چاقی به معنای علمی،همان طور که گفته شد)و می می خواهید وزنتان را کاهش دهید،باید خود را برای اجرای یک برنامه مؤثر و مادام العمر که شامل تغییر رفتار،برنامه غذایی و تحریک بدنی است آماده کنید. آنچه می توانید انجام دهید بسیاری از ما با وزن خود درگیریم و کاهش آن برایمان بسیار دشوار است.ولی باید دانست که کنترل وزن اهمیت بسیاری در سلامت قلب دارد،پس همین حالا اقدام کننید. برای کنترل وزن یک برنامه علمی و شدنی داشته باشید کنترل وزن فقط با دقت در اندازه کالری هایی که می خورید حاصل نمی شود و قضیه سر دراز دارد.رعایت برنامه غذایی که بتواند مصرف چربی،کلسترول و سدیم شما را کاهش دهد اگر مهم تر از شمردن کالری ها نباشد،از آن کم اهمیت تر نیست.همین طور که به تدریج اطلاعات ما درباره عادت های غذایی درست افزایش می یابد،ارتباط بین برنامه غذایی و سلامت قلب،بیش از پیش روشن می گردد. وزنتان را کنترل کنید می توانید باور کنید اگر واقعاً بخواهید حتماً می توانید وزن خود را کنترل کنید.مگر اینکه جزو گروه بسیار اندکی باشید که بیماری ویژه ای دارند و قادر به کاهش وزن نیستند.ولی باید آماده باشید تا تصمیم های جدی و عملی برای تغییر در نحوه زندگی بگیرید.شما باید عادت های غذایی نادرست را کنار بگذارید و به درست غذا خوردن روی بیاورید.هرچند ممکن است این کار سخت به نظر بیاید ولی می توان این تغییرات را به تدریج و آرام آرام در زندگی اعمال کرد تا با حداقل فشار و استرس پس از مدتی بتوان بسیاری از عادات نادرست غذایی و بی تحرکی رابا عادات درست جایگزین نمود.در این صورت عادت های بدست آمده می تواند بخش ثابتی از زندگی سالم شما باشد و به راحتی فراموش نشود.
رژیم غذایی در خستگی مزمن سندرم خستگی مزمن همانند سندرم خستگی پس از بیماری عفونی یا آنسفالومیلیت میالژیک(ME) می تواند بالقوه وخیم و ناتوان کننده باشد.خستگی مزمن عموماً در افراد بین 20 تا40 سال دیده می شود.علل این بیماری ناشناخته اند. علائم خستگی: علائم مهم این بیماری عبارتند از:خستگی عضلانی پس از ورزش،حالت رخوت و سستی،ضعف حافظه،نداشتن تمرکز و احساس عدم تعادل.ممکن است علائم دیگری نظیر:دردهای عضلانی،احساس خستگی پس از خواب،گلودرد،بزرگ شدن غده ها،درد مفاصل و عدم تحمل الکل نیز وجود داشته باشند.حدود25 درصد افراد مبتلا به خستگی مزمن به افسردگی نیز دچار می شوند. درمان های متداول: داروهایی برای تسکین علائم این عارضه تجویز می شوند.ممکن است مقادیر کم داروهای ضدافسردگی،اختلال خواب را کاهش داده و سبب تسکین دردهای عضلانی شوند.استراحت کافی و انجام آرام و حساب شده فعالیت های جسمی و فکری بسیار مهم هستند. غذاهای مفید: حلیم جو،برنج طارم،سبز چاشت غیر شیرین(متشکل ازحبوبات و خشکبار همراه با شیر)غذاهای خمیری(ماکارونی و...)،نان جوی دوسر(نان چاودار)همگی به آرامی هضم می شوند و تدریجاً قند را در جریان خون آزاد می سازند.این غذاها با ثابت نگهداشتن مقدارقند خون احتمال خستگی مفرط را کاهش می دهند. موز نیمه رسیده،سیب،گلابی،زردآلو،پر تقال،گریپ فروت ،آلو و هلو به ثابت نگه داشتن مقدار قند خون کمک می کنند. نخود،لوبیا قرمز،عدس،سویا و لوبیای پخته منابع پروتئین کمم چرب هستند که به ثبات قند خون کمک می کنند. غذاهایی که باید از خوردن آنها اجتناب کرد: قند،آب نبات،عسل و شیرینی به سرعت قند خون را بالا می برند.ممکن است بعد از این افزایش ناگهانی،حالت کاهش قندخون دست دهد،که این کاهش باعث بروز خستگی می شود.بسیاری از افراد مبتلا به خستگی مزمن به علت عدم تحمل الکل باید از خوردن آن اجتناب کنند. سایر اقدامات: مصرف روغن گل فنجانی و مکمل های روغن ماهی تأمین کننده اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 هستند که می توانند بعضی از علائم این بیماری را بهبود بخشند. مکمل های مولتی ویتامین و مواد معدنی می توانند نافع باشند،بخصوص برای اشخاص که تحت رژیم غذایی محدود هستند.
رژیم غذایی بعد از زایمان در رژیم غذایی بعد از زایمان باید دو هدف با ظاهری متفاوت را مورد توجه قرارداد: - کاهش اضافه وزن دوره بارداری(این نیاز بر حسب طبیعت افراد کم و بیش محسوس است) - اقدامی نکنیم که موجب تشدید-خستگی یا افسردگی ایجاد شده در دوران بارداری شود. با وجود این می توانیم از طریق رژیم غذایی به هدف دلخواه برسیم.اگر رژیم غذایی که زن در دوران بارداری پیروی کرده کاملاً متعادل و میزان افزایش وزن«نرمال»باشد با ادامه همان رژیم ، بدون هیچ گونه تغییر،در مدت چند ماه مادر به وزن مناسب می رسد. ازدیاد وزن بعد از زایمان زیادی وزن حداقل همانقدر که مربوط به ایجاد ذخیره چربی است مربوط به تجمع آب در بدن نیز می باشد. بنابراین مناسب است که: به طور منطقی مصرف قند و شکر را کم کرد(می دانیم که قند نقش ساختمانی ندارد و فقط تولیدکننده انرژی است):مخصوصاً آب نبات ها و شیرینی ها که به طور معمول در دوران بارداری نمی توان ممصرف کرد. مواظب باشیم مواد غذایی مصرف کنیم که مقدار چربی آنها کم باشد(توجه داشته باشید گوشتهای چرب،سس مایونز،سرشیر یا گره مصرف نکنید).بدون اینکه از مصرف مقدار لازم کره(25تا30 گرم در روز)خودداری کنید.مصرف روغن های گیاهی مایع 2تا 3 قاشق در روز باشد. حذف نمک از سفره.مقدارکمی نمک به غذا هنگام پختن اضافه کنید و مواد غذایی غنی از نمک مصرف نکنید(بیسکویت های شور،زیتون در آب نمک،مواد غذایی صنعتی).مواد غذایی کم نمک این مزیت را دارند که اشتها را کم می کنند. مواد غذایی غنی از پتاسیم را توصیه کنید مواد غذایی غنی از پتاسیم موجب از دست دادن چند کیلو از اضافه وزن می شوند.اما توجه داشته باشید که تعداد زیادی از مواد غذایی غنی از پتاسیم در عین حال خیلی انرژی زا هستند(میوه های خشک،موز،آناناس،عدس و غیره). این مهم است که غذاها را طوری انتخاب نکنیم که غذاهای غنی از چربی با غذاهای غنی از آب جایگزین شوند. زیاد بنوشید قبل یا بعد از صرف غذا بهتر است آب معمولی نوشیده شود. هرچه زودتر یک فعالیت بدنی شروع کنید ورزش یک فعالیت خوب برای سلامتی است:ژیمناستیک شکم،شنا،پیاده روی و غیره مفید می باشد.نباید فکر کنیم که ظرف سه هفته پس از زایمان به وضعیت قبل از بارداری برسیم. یک زن جوان باید آگاه باشد که حداقل 4ماه لازم است تا به وزن عادی خود برگردد و بخوبی نیاز به یک سال است تا قد به میزان قبل از بارداری برسد.در صورتی که علاقمند باشید سریعتر به حالت قبل از بارداری برگردید موجب خستگی بیشترو ناراحتی برای کودک خواهد شد.
درمان یبوست و چاقی گیاهان چربی سوز و تأثیر آنها بر کاهش وزن و یبوست بطور کلی گیاهان دارویی با کنترل متابولیسم بدن ، کاهش استرس و افزایش انرژی در بدن به کاهش وزن و دفع منظم و درمان یبوست کمک می کنند . مصرف صحیح گیاهان دارویی تاثیر زیادی در درمان یبوست و حرکات منظم روده ها دارد و باعث کاهش وزن بدن و تناسب اندام میشود . تنها باید گیاه متناسب با ساختار بدن را با مطالعه شناخت و آن را در سبد رژیم غذایی روزانه قرار داد . بسیاری از مردم از گیاهان دارویی به صورت مستقیم استفاده می کنند . به این ترتیب که از ساقه ، ریشه ، برگ و گلبرگ گیاه به صورت طبیعی در مواد غذایی خود استفاده می کنند .کرفس یکی از سبزی هایی است که علاوه بر استفاده از آن در تهیه انواع غذا و سالاد ، بسیاری از افراد برای لاغرشدن ، آن را در رژیم غذایی شان می گنجانند . مواد غذایی سرشار از فیبر مثل میوه و سبزیجات نه تنها شما را لاغر می کنند بلکه باعث می شوند که شما لاغر بمانیدو با رفع یبوست واز طریق دفع منظم باعث لاغری شما میشود و ملین خوبی است . فلفل تند (چیلی) گنجاندن فلفل تند (چیلی) در رژیم غذایی در سرعت جریان خون در سراسر بدن موثر است . مصرف این فلفل موجب افزایش جریان خون در اندام های مختلف و میان سلول ها شده و این روند علاوه بر افزایش متابولیسم بدن موجب چربی سوزی و شکستن سلول های چربی در بدن نیز می شود . به گفته محققان ، مصرف فلفل در غذا یا استفاده از مواد غذایی تند ، میزان سوخت و ساز بدن را تا ۲۵ درصد افزایش می دهد . همچنین خوردن غذاهای تند عطش مصرف کننده را بیشتر می کند و این امر منجربه تمایل بدن به نوشیدن آب می شود که خود این مسئله به کاهش وزن بدن از طریق دفع بیشتر کمک می کند و باعث رفع یبوست میشود . جنسینگ گیاهی در نقش یک کمک کننده غذائی بکار میرود و مصرف گیاه جنسینگ در طول روز در حفظ میزان انرژی ضروری بدن موثر است . با مصرف این گیاه در وعده های روزانه می توان علاوه بر تقویت میزان انرژی بدن توان جنسی بدن را نیز افزایش میدهد و میزان منی را افزایش میدهد و از این طریق مدت زمان ارگاسم را در اوج طولانی تر میکند ، توان بدن را در رعایت رژیم غذایی خاص برای کاهش وزن بالا میبرد. جلبک تنظیم کننده موتور بدن میباشد . جلبک دریایی یکی از غذاهایی است که این روزها به عنوان ماده ای مغذی در سبد غذایی بسیاری از مردم از جمله مردم کشورهای آسیایی جنوب شرقی وجود دارد . مصرف جلبک همراه وعده های غذایی عملکرد تیروئید و میزان متابولیسم بدن را تنظیم می کند . هضم بهتر مواد غذایی با گیاه درمانی گزنه که این روها طرفداران بسیار دارد و از جمله گیاهانی است که حاوی ماده ای به نام « سکرتین » است . این ماده یکی از بهترین عوامل تحریک معده و غده های هاضمه برای ترشح مواد لازم برای هضم بهتر مواد غذایی است . مصرف این گیاه علاوه بر این موجب بهبود به عملکرد روده ها و حرکات روده ها شده و تاثیر زیادی در کاهش وزن و رفع یبوست دارد . قهوه برگ درخت زیتون یک فنجای قهوه تهیه شده با عصاره برگ درخت زیتون و گنجاندن ان در رژیم روزانه بسیار مفید و در رفع یبوست موثر است؛ پژوهشگران می گویند نوشیدن یک فنجای قهوه تهیه شده با عصاره برگ درخت زیتون می تواند به مبارزه با چاقی کمک کند . محققان در این بررسی به مدت هشت هفته به موشها رژیم غذایی با کربوهیدرات و چربی بالا دادند تا نشانه هایی از سندرم متابولیک در آنها پدیدار شود . لیندسی براون از دانشگاه کوئینزلند جنوبی گفت : عصاره برگ زیتون به دلیل داشتن خواص ضد التهابی موجب کاهش وزن می شود . محققان در سراسر جهان در حال مطالعه نقش التهاب در ذخیره شدن چربی هستند . چای سبز و زرد چوبه چای سبز و زردچوبه نیز با بالا بردن متابولیسم بدن باعث چربی سوزی بیشتر شده و اثرات مشابهی در کاهش وزن دارند . همچنین چای سبز بخاطر کاهش ترشحاتی در معده باعث جمع شدن معده شده و اشتها را به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش میدهد . دارچین و عسل به نظر می رسد که مخلوط دارچین و عسل قادر به تعدیل برخی از اثرات مقاومت به انسولین است . بیمارانی که این چای را نوشیده اند اظهار کم اشتهایی و بی میلی نسبت به کربوهیدرات ها را تجربه کرده اند . مقاومت به انسولین به طور ویژه در میان زنان بیشتر است . اضافه کردن عسل و دارچین به رژیم غذایی می تواند راهی دلپذیر برای کنترل این عارضه و کمک خوبی برای کاهش وزن باشد ذکر این نکته ضروری است که در بیماران دیابتی توصیه نمیشود و در صورت اصرار خوانندگان به انجام این ترکیب حتما باید با کنترل قند خون بطور منظم باشد
مشخصات رژيم غذايي صحيح يك رژيم غذايي صحيح بايد حاوي 5 گروه اصلي غذايي شامل: نـــان و غلات 2- ميوهها 3- سبزيها 4- گوشت و حبوبات و تخممرغ 5- لبنيات و تأمين كننده انرژي و تمام ريزمغذيها (ويتامينها و املاح) باشد. برنامه غذايي بايد متنوع باشد و انواع مواد غذايي در آن گنجانده شود. در يك رژيم غذايي مناسب هيچكدام از وعدههاي اصلي غذايي (صبحانه، ناهار و شام) حذف نميشود و گرسنگيهاي طولاني به فردنميدهد، همچنين در يك رژيم غذايي صحيح كاهش وزن، حداقل 2 ميان وعده در نظر گرفته ميشود. در يك برنامه غذايي مناسب بايد اعتدال در مصرف مواد غذايي رعايت شده و از مصرف زياد يك نوع ماده غذايي و حذف مواد غذايي ديگر پرهيز شود. در كاهش وزن درست، بالا نگاه داشتن ميزان سوخت و ساز بدن بسيار مهم است، لذا بدين منظور بر انجام تمرينات ورزشي براي حفظ و حتي افزايش توده عضلاني تاكيد ميشود. در رژيمهاي صحيح از انجام كليه روشهايي كه باعث تخريب عضلات و كاهش سوخت و ساز بدن ميشود (مانند كاهش آب بدن، حذف وعدهها، كاهش شديد كالري دريافتي و رژيمهاي غلط) اجتناب ميشود، چرا كه در اين روشها بعد از مدتي، با كاهش سوخت و ساز بدن وزن فرد ثابت ميماند و كاهش وزن متوقف ميشود و فرد با شكست روبرو ميشود. برنامه غذايي هر فرد و مقدار كاهش انرژي بايد با توجه به نيازهاي فردي، شرايط فيزيولوژيك خاص وي، فرهنگ غذايي، سليقه فردي و امكان تهيه وي طراحي شود. امكان جايگزيني مواد با ارزش يكسان وجود داشته باشد. در يك رژيم غذايي اصولي كاهش وزن تدريجي است (حداكثر هفتهاي 5/0 تا 1 كيلوگرم) تا سلامتي فرد به خطر نيفتد. به خاطر داشته باشيد اصليترين هدف كم كردن وزن، حفظ سلامتي ميباشد
مشخصات و عوارض رژیمهای غذایی غلط رژیمهای پر پروتئین، پرچربی و كم كربوهیدرات. رژیمهای خیلی محدود از كالری (كمتر از 1200 كیلو كالری) رژیمهای كاهنده آب بدن. برنامههای غذایی تك وعدهای. برنامه غذایی معین و از قبل نوشته شده یا استفاده از برنامه دیگران. رژیمهای غذایی تك غذایی كه یك یا چند ماده غذایی را مصرف میكنند یا یك یا چند گروه غذایی را حذف میكنند. توجه: رژیمهای نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به نظر میرسند، اما ادامه چنین برنامههای غذایی نامتعادلی میتواند باعث : كجخلقی اختلالات روحی عدم كارایی و تمركز كاهش یادگیری كاهش مقاومت بدن به سایر بیماریها ریزش مو خرابی پوست بیماریهای قلبی گوارشی، تنفسی افزایش ابتلا به برخی سرطانها و تحلیل عضلانی شده و حتی در بعضی موارد منجر به مرگ شوند .......................... راهنماي رژيمي براي کاهش کلسترول به جاي غذاهاي سرخ شده، از كباب شده استفاده كنيد. چربي هاي اضافي را از خوراكها و غذاهاي گوشتي حذف كنيد. بجاي پنير چرب از انواع كم چربي استفاده كنيد. سعي كنيد به جاي خامه از ماست كم چربي استفاده كنيد. به جاي شير چرب از شير پاستوريزه كمچربي استفاده كنيد. مصرف شيريني ها پاي ها و كلوچه ها و كيك ها را محدود كنيد از قسمت هاي كم چرب گوشت استفاده كنيد و تمام چربي هاي قابل رويت را جدا كنيد و از مرغ و ماهي بيشتر از گوشت قرمز استفاده كنيد. بايد به خاطر داشت كه اگر شما اضافه وزن داريد و مقدار كلسترول خونتان بالاست كاهش وزن ميتواند به پايين آوردن كلسترول خون كمك كند. براي كساني كه به درمان پيشرفته تري نياز دارند درمانهاي دارويي مؤثر در دسترس ميباشد. چربی امگا ـ 3 را که در ماهی های پرچرب مثل آزاد، قباد، شاه ماهی، کیلکا و اوزون برون یافت می شود و همچنین در گردو وجود دارد، مصرف کنید. به جای روغن آفتابگردان، سویا و یا ذرت از روغن کانولا (روغن دانه کلزا) استفاده کنید. سبوس جو يك منبع غني از فيبر محلول ميباشد. نكتهاي كه درباره اين ماده مطرح است اين است كه به نظر ميرسد اين ماده كلسترول بد ياLDL سبب رسوب چربي در سرخرگها مي شود را كاهش داده، ولي سطح كلسترول محافظت كننده - HDL- را بالا ميبرد. غذاهاي ديگر غني از فيبر محلول شامل انواع لوبيا، عدس و بعضي از ميوهها ميباشند. از آنجا كه تمام اين غذاها از دو جنبه كمچربي بودن و فيبر بالا مفيد هستند، مصرف روزانه آنها مفيد است.