معجزه ای بنام هسته سیبهمشهری آنلاین: نتایج محققان آلمانی در مجله علمی Stem Cell Reports نشان می دهد سیب یک میوه معجزه آسا است. این آزمایش ها روی موش ها انجام شد. متخصصان سلول های بنیادی مغز موش های بزرگسال را کشت و مواد مغذی گیاهی موجود در سیب را اضافه کردند. تحقیقات نشان داده است غلظت زیاد عناصر غذایی گیاهی باعث تشکیل سلول های عصبی جدید می شود. به گفته دانشمندان، عناصر غذایی گیاهی خاص تاثیر مثبتی بر عملکرد اندام ها از جمله مغز دارند. سیب تاثیر فعالیت بدنی را دارد که باعث تحریک نوروژنز نیز می شود. پیش از این دانشمندان دانشگاه فناوری اتریش گراتس دریافته بودند بیشتر مردم سیب را به اشتباه می خورند. محققان ادعا می کنند حداکثر ۹۰ درصد مواد مغذی در هسته این میوه متمرکز است و بنابراین توصیه می شود سیب را با هسته و دانه بخورید.
سیب علاوه بر آنکه مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد، اما مصرف بخشهایی از این میوه عوارض خطرناکی را برای افراد به همراه دارد. به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باوجود اینکه توصیه پزشکان به افراد برای حفظ سلامت مصرف روزانه سیب است، اما خوردن دانههای این میوه توصیه نمیشود، زیرا آمیگدالین ماده شیمیایی موجود در سیب عوارض خطرناکی را برای افراد به دنبال دارد. ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانههای سایر میوه ها، چون سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد و در صورت مصرف هسته این میوهها و جویدن و قورت دادن آنها، آمیگدالین که بی ضرر است به سیانید هیدروژن تبدیل میشود. سیانید یا همان سیانور یک ماده سمی بسیارخطرناک است و مصرف دوزهای پایینی از آن میتواند باعث مرگ افراد شود. از جمله عوارض جانبی مصرف دوز پایین سیانید میتوان سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، سرگیجه، فلج اعضای بدن، نارسایی قلبی و ریوی، ضعف و سردرگمی را نام برد و در صورت مصرف دوز بالای این ماده شیمیایی و تاخیر در درمان امکان مسمومیت شدید و مرگ فرد وجود دارد. کارشناسان بررسی کرده اند که مقدار ۴۱ الی ۲۸۶ میلی گرم ماده سیانید موجود در دانه سیب برای مرگ یک فرد بالغ با وزن ۸۱ کیلوگرم کافی است. گروههایی که نباید هسته سیب مصرف کنند کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان هستند. تنها حدود 0.2گرم الی 1.6گرم برای هر کیلو گرم از وزن یک فرد سیانید کافی است تا فرد دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود. در صورت قورت دادن کامل دانه سیب و نجویدن آن، آنزیمهای موجود در معده آن را هضم کرده و خطری برای انسان ندارند، اما توصیه میشود افراد تا حد امکان از جویدن و خوردن هسته سیب خودداری کنند. هر عدد سیب بین صفر تا ۲۰ عدد دانه دارد و در صورتی که فرد بیش از ۱۵۰ دانه که به طور تقریبی ۱۰۰ گرم میشود را مصرف کند با مسمومیت مرگبار ناشی از سیانید مواجه میشود. به جز دانه سیب، پوست و گوشت این میوه کاملاً بی ضرر و برای سلامت بدن انسان بسیار مفید هستند. به اشتباه برخی افراد گمان میکنند که مصرف مقدار کم سیانید موجود در سیب برای سلامت بدن مفید است که این تصور کاملاً اشتباه است و میتواند به تجربهای گران و به قیمت از دست دادن جان آنها تمام شود. اگر به اشتباه یک الی چند عدد دانه سیب را مصرف کردید نگران نباشید، اما حتماً هنگام خوردن سیب دانههای آن را جدا کنید و با آرامش از طعم و خواص درمانی این میوه پرخاصیت لذت ببرید. انتهای پیام/
سیانور به طور طبیعی در هسته سیب زردآلو و هلو وجود دارد. اما این ماده در این دوزها کشنده نیست. مقداری کمی از سیانور که وارد بدن شود، می تواند مرگ حتمی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل کسانی که سر و کارشان با این ماده است، باید نهایت دقت را در استفاده به کار ببرند. حمل و نقل و نگه داری سیانور هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.