برای درست کردن مربای زرشک در خانه ابتدا زرشک را پاک کرده و کاملا شستشو دهید و حدود ده دقیقه تا یک ربع زرشک را در آب سرد قرار دهید تا خاکهای چسبیده شده به زرشک کاملا به وسیله آب شسته شود. مواد لازم برای مربای زرشک: زرشک: ۱ لیوان شکر: ۱ونیم لیوان وانیل: کمی طرز تهیه و دستور پخت مربای زرشک: ۱. زرشکها را پس از تمیز کردن و شستن به مدت ۱۰تا ۱۵ دقیقه در آب سرد بریزید تا خاک و گل و لای آن گرفته شود. ۲. بعد آن را داخل صافی بریزید تا آب آن کاملا کشیده شود و زرشک خشک شود. ۳. زرشک را در یک ظرف بریزید و لا به لای آن شکر بریزید. بعد ظرف را به همان شکل به مدت ۷ تا ۸ ساعت در یخچال قرار دهید. ۴. بعد از مخلوط شدن شکر و زرشک آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. ۵. وقتی یکی دو جوش خورد از روی حرارت بردارید و به اندازه نوک قاشق چایخوری به آن وانیل اضافه کنید و بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظرتان بریزید.و در یخچال نگهداری کنید.