1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

ایران سومین مرکز بزرگ ماینینگ ارز دیجیتال در دنیا

شروع موضوع توسط M!LAD ‏19/7/20 در انجمن فناوری اطلاعات

  1. Evergreen مدیر بازنشسته☕

    تاریخ عضویت:
    ‏15/2/19
    ارسال ها:
    1,283
    تشکر شده:
    6,392
    امتیاز دستاورد:
    113
    جنسیت:
    مرد
    با احتساب بخش زیادی از ظرفیت استخراج نامکشوف بیت کوین، تخمین‌ها از کم‌رنگ شدن حضور چین در صنعت استخراج خبر می‌دهند.

    به گزارش کوین تلگراف، بنا بر نتایج یک نظرسنجی جدید، چین در مقایسه با آنچه تصور می‌شود، بخش بسیار کمتری از توان استخراجی بیت کوین را در کنترل خود دارد.

    نظرسنجی جدیدی که فیدلیتی (Fidelity)، شرکت فعال در حوزه مدیریت داریی و بیتودا (BitOoda)، شرکت تحقیقات ارز دیجیتال به‌طور مشترک انجام داده و در روز ۱۶ ژوییه منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد که چین، نبض ۵۰ درصد از صنعت استخراج بیت کوین را در دست دارد، نه ۶۵ درصد. آمریکا و ایران نیز هر یک با در اختیار داشتن به‌ترتیب ۱۴ و ۸ درصد از توان پردازشی صنعت استخراج در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

    تحلیلگران دخیل در تدوین این نظرسنجی، داده‌های خود را از آنچه «منابع مختلف» خوانده‌اند، به دست آورده‌اند. آ‌نها همچنین توانسته‌اند با انجام مکالمات محرمانه با شماری از ماینرها به‌شرط افشا نشدن هویتشان، اطلاعات مختلفی از جمله هزینه‌ برق ماینرها را در مراکز استخراج مختلف به دست آورند.

    این تحلیلگران در یک پست وبلاگی خلاصه‌وار نوشته‌اند:

    ما توانستیم ۱۵۳ سایت ماینینگ را با توان تقریبی ۴.۲ مگاوات پیدا کنیم. علاوه‌برآن، ۶۷ سایت را با توان ۳ گیگاوات یافتیم؛ البته با این شرط، این داده‌ها را در اختیار ما گذاشتند که بهای برق مصرفی در این مراکز را افشا نکنیم.

    بیتودا طی تحقیقات خود دریافته است که هم‌اکنون ۱۴ درصد از توان استخراجی بیت کوین در اختیار ایالات متحده است. با این حال، تأیید گمانه‌زنی‌ها درباره سهم چین در صنعت استخراج، اندکی دشوار است و رقم ۵۰ درصدی، جای بحث و جدل دارد.

    در ادامه پست وبلاگی تحلیلگران یادشده آمده است:

    مکالماتی که با ماینرها داشتیم، ما را به این نتیجه رساند که کشورهایی نظیر ایالات متحده، کانادا و ایسلند، سهم درخورتوجهی از صنعت استخراج بیت کوین دارند و مابقی کشورهای فعال در این صنعت را در دسته «سایر کشورها» گنجاندیم.

    [​IMG]
    توزیع جغرافیایی ظرفیت استخراج باتوجه‌به کل توان تخمینی ۹.۶ گیگاوات
    گزارش یادشده، اطلاعات دقیق‌تری را نیز ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به تأثیر فصل وقوع سیلاب‌ها (موسوم به هیدرو) در چین بر درآمد ماینرها اشاره کرد.

    گفتنی است ماینرهای مستقر در استان‌هایی همانند سیچوآن در ۶ ماه از سال، بیت کوین‌های کمتری می‌فروشند تا در نیمه دیگر سال بتوانند هزینه‌های خود را پرداخت کنند.

    تحلیلگران در گزارش خود آورده‌اند:

    عقل سلیم به ما می‌گوید که بهای پایین‌تر برق طی فصل سیلاب به افزایش نرخ هش دامن می‌زند. از نظر ما، فصل هیدرو یا سیلاب، منحنی هزینه را برای ۶ ماه پایین می‌آورد و نتیجه‌اش این است که ماینرها برای تأمین هزینه‌های عملیاتی، بیت کوین‌های کمتری می‌فروشند و سرمایه‌ بیشتری را برای تأمین مالی افزایش ظرفیت رشد، فراهم می‌کنند.

    مطابق داده‌های نمودار زیر، متوسط تغییرات قیمت در حین فصل هیدرو و خارج از آن، دارای نوسان است؛ حال آنکه رشد نرخ هش شبکه بیت کوین، پایدار می‌ماند.

    گفتنی است ماینرها طی این سال‌ها، مجبور بودند با سایر مؤلفه‌های محیطی سیچوآن و دیگر مناطق، کنار بیایند؛ چراکه طی سال‌های اخیر، گزارش‌های متعددی مبنی بر نابودی تجهیزات استخراج در اثر سیلاب، منتشر شده است.

    [​IMG]
    مقایسه نرخ هش با قیمت بیت کوین در فصول خشک و پرآب
    در مورد ایالات متحده نیز، داده‌های گردآوری‌شده توسط وب‌سایت TFTC از روند صعودی برپایی مراکز استخراج در این کشور، حکایت دارد. مارتی بنت (Bent wrote) در گزارش یادشده نوشته است:

    اینکه ایالات متحده آمریکا هم‌اکنون ۱۴ درصد از نرخ هش را به خود اختصاص داده، واقعا باورنکردنی است و من انتظار دارم این عدد در آینده رشد چشم‌گیری را تجربه کند.

    اخیرا مکس کایزر (Max Keiser)، مجری شبکه راشاتودی گفته بود که وقوع جنگ جهانی هش منجر به افزایش سهم ایالات متحده از توان پردازشی صنعت استخراج در تقابل سه‌جانبه‌ای می‌شود که نه‌تنها چین، بلکه ایران و ونزوئلا نیز از اضلاع دیگر آن هستند.


    منبع: ارز دیجیتال