1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

سرطان دهان

شروع موضوع توسط drdentalist ‏5/4/20 در انجمن اطلاعات بیماری

  1. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏5/4/20
    ارسال ها:
    2
    تشکر شده:
    1
    امتیاز دستاورد:
    1
    جنسیت:
    مرد
    معمولا همه افراد در طول دوره زندگی با زخم های دهانی زیادی رو به رو شده اند. اکثر این زخم ها بعد از مدتی خوب خواهند شد و درمان می یابند. این زخم ها می توانند روی دهان در داخل گونه ها و یا روی لثه و یا روی لب ها قرار بگیرند .

    اما در این بین زخم هایی وجود دارد که بیش از حد بیمار را اذیت می کند.

    زخم های دهانی که بیش از مدتی ( معمولا دو هفته تا سه هفته ) طول بکشد می تواند خطرناک باشد و یا می تواند حتی منجر به سرطان دهان شود . از این رو باید این مورد را در نظر گرفت و شرایطی که موجب سرطان دهان خواهد شد را شناخت .

    سرطان دهان معمولا یک بافت خوش خیم است که در حفره دهان شکل خواهد گرفت و سپس موجب اختلال خواهد شد.

    عوامل سرطان دهان
    [​IMG]

    سرطان دهان به عوامل مختلفی بستگی دارد. استعمال دخانیات یا خوردن الکل از جمله عوامل تشدید کننده احتمال سرطان می باشد. همچنین وجود زگیل تناسلی یا پاپیلوما میتواند موجب سرطان دهان شود و یک فاکتور مهم به حساب می آید.

    درمقابل عواملی وجود دارد که باعث کاهش احتمال سرطان دهان خواهد شد. به عنوان مثال خوردن سبزیجات و میوه به علت ویتامین های موجود در آن می تواند موجب احتمال سرطان را کاهش دهد.

    از علائم سرطان دهان می توان به ایجاد یک ضایعه سفید یا قرمز رنگ که متفاوت از بافت دهان است اشاره کرد. این بافت ها معمولا در ابتدا درد ندارند و پس از مدتی تحریک می شوند و احساس ناخوشایندی را برای بیمار به وجود می آورند. به همین دلیل تشخیص این بیماری در ابتدا کمتر اتفاق می افتد. معمولا افرادی به پزشک مراجعه میکنند که مدتی از بیماریشان گذشته است. این موارد شامل درد در ناحیه گلو و همچنین بوی ناخوشایند و خونریزی هستند.

    درمان سرطان دهان
    معمولا تشخیص این بیماری به وسیله نمونه برداری قطعیت می یابد و درمان های خاص خود را دارد . درمان هایی همچون شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین جراحی به عنوان درمان های موثر شناخته خواهند شد.

    مهمترین مسئله در درمان سرطان دهان تشخیص به موقع و تسریع در درمان آن است. هرچه از زمان بیماری بیشتر گذشته باشد درصد خطر آن بیشتر خواهد بود. مراجعه به موقع به پزشک متخصص بیماری های دهان می تواند شما را در مقابل این بیماری ایمن کند.


    همواره عوامل ایجاد زخم های دهانی مشخص نیست اما عواملی می تواند زخم های دهانی را تشدید کند. به عنوان مثال گاز گرفتن قسمت داخلی دهان و همچنین استرس و اختلالات هورمونی از این موارد هستند .

    رعایت موارد بهداشت دهان و دندان شما را تا حد زیادی از زخم های دهانی دور میکند.
     
    آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد: ‏5/4/20
    Anoosh از این پست تشکر کرده است.