1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

طرز تهیه‌ی بورک گوشت؛ خوشمزه و پرطرفدار

شروع موضوع توسط DaniyaL ‏31/3/20 در انجمن غذاهای خارجی

  1. Darkness

    تاریخ عضویت:
    ‏18/3/13
    ارسال ها:
    3,398
    تشکر شده:
    19,400
    امتیاز دستاورد:
    116
    جنسیت:
    مرد
    حرفه:
    B4A
    بورک غذای خوشمزه و معروفی است که در بسیاری از کشور‌ها تهیه می‌شود و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. دستور پخت بورک ساده است و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد. برای پختن این غذا گوشت، سبزیجات یا حتی میوه و مغز‌ها را درون خمیر یوفکا یا خمیر فیلو می‌پیچند و بعد آن را گریل یا سرخ می‌کنند. از آنجا که این غذا در نقاط مختلف دنیا از جمله ترکیه، آلبانی، ارمنستان، کرواسی، یونان، صربستان، سوریه و چند کشور دیگر تهیه می‌شود، نام‌های مختلفی هم دارد.

    [​IMG]

    شما می‌توانید بورک گوشت، بورک سبزیجات، و حتی بورک شیرین با میوه و مغز تهیه و آن را در وعده‌های مختلف میل کنید. یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع بورک، بورک گوشت و قارچ یا بورک ترکی است که در فر طبخ می‌شود و ظاهری مارپیچ یا اسپیرال دارد. با ما همراه باشید تا در این قسمت طرز تهیه بورک گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم.

    مواد لازم

    • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
    • خمیر یوفکا: ۱ بسته
    • پیاز: ۱ عدد
    • قارچ سرخ شده: ۳۰۰ گرم
    • تخم مرغ: ۱ عدد
    • زرده‌ی تخم مرغ: ۱ عدد
    • سیر: ۲ حبه
    • شیر: نصف پیمانه
    • پنیر پیتزا: به میزان لازم
    • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چای‌خوری
    • جعفری: نصف پیمانه
    • کنجد: ۱ قاشق غذاخوری
    • زرچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کاری به میزان لازم
    [​IMG]


    طرز تهیه


    ۱. برای شروع پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. پس از آن، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.

    [​IMG]

    ۲. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، کاری و رب را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید.

    [​IMG]

    ۳. جعفری را خرد کنید و به همراه قارچ سرخ کرده به گوشت اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش و مواد را با هم مخلوط کنید.

    [​IMG]

    ۴. شیر و تخم مرغ را به همراه ۲ قاشق روغن مایع در یک ظرف باهم مخلوط کنید.

    [​IMG]

    ۵. ورقه‌های خمیر یوفکا را روی تخته یا میز کار پهن کنید و با کمک یک فرچه سطح آن را به سس شیر و تخم مرغ آغشته کنید.

    [​IMG]

    ۶. مخلوطی از گوشت و پنیر پیتزا را مانند تصویر روی خمیر یوفکا بریزید و خمیر را لوله کنید. کف یک قالب فر گرد را چرب کنید و رول‌های لوله‌شده‌ی خمیر را به صورت مارپیچ درون قالب فر بچینید.

    [​IMG]

    ۷. در نهایت زرده‌ی تخم را با استفاده از فرچه روی خمیر بمالید و روی آن کنجد بپاشید.

    [​IMG]

    ۸. طبق معمول فر را باید از قبل گرم کرده باشید. قالب را داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و به آن ۲۵ دقیقه زمان دهید تا خوب پخته و روی آن گریل شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید بورک‌ها را به صورت تکی در روغن سرخ و میل کنید. اما به یاد داشته باشید که گریل کردن همیشه سالم‌تر است.

    [​IMG]

    دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
     
    حــنا و Sahar از این پست تشکر کرده اند.