1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

سیستم اعلام حریق

شروع موضوع توسط lucinda.fariba ‏21/8/19 در انجمن فناوری اطلاعات

  1. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏3/5/18
    ارسال ها:
    5
    تشکر شده:
    0
    امتیاز دستاورد:
    1
    جنسیت:
    زن
    سیستم اعلام حریق
    شامل مجموعه ای از وسایل و دستگاهها می باشند که برای تشخیص و اعلام خطر به مردم به وسیله ابزارهای صوتی و تصویری در زمانیکه دود، حریق ، گاز منوکسید کربن و سایر شرایط اورژانسی دیگر وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرند.
    انتخاب سیستم اعلام حریق بستگی به ساختار ساختمان دارد(هدف ، نوع استفاده و قانون فعلی ساختمان).
    انواع سیستم های اعلام حریق
    تمام سیستم های اعلام حریق اساساُ بر پایه یک اصل عمل می کنند.اگر ردیاب سیستم های اعلام حریق تشخیص دود و یا حرارت بدهند ،آژیر سیستم های اعلام حریق شروع به اعلام خطر می کنند.سیستم های اعلام حریق به چهار دسته تقسیم می شوند
    سیستم اعلام حریق متعارف Conventional Fire Alarm System
    سیستم اعلام حریق آدرس پذیر Addressable Fire Alarm System
    سیستم اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر Analogue Addressable Fire Alarm System
    سیستم اعلام حریق آنالوگ Wireless Fire Alarm System
    سیستم اعلام حریق متعارف :
    درسیستم های اعلا م حریق متعارف تعدادی نقاط تماس (Call Points) و ردیاب ها که در قالب یک مدار به هم متصل هستند در یک منطقه از ساختمان به صفحه کنترل مرکزی متصل هستند.هر منطقه یک مدارمی باشد.
    صفحه کنترل سیستم اعلام حریق دارای تعدادی لامپ منطقه می باشد.دلیل وجود مناطق در سیستم های اعلام حریق ، اعلام نسبی مکان حریق می باشد. که نکته بسیار مهمی برای تیم آتش نشانی می باشد.دانستن دقیق محل حریق به تعداد مناطق صفحه کنترل و تعدادمدار هایی که در ساختمان نصب شده اند بستگی دارد.صفحه کنترل سیستم های اعلام حریق متعارف دارای حداقل دو آژیر می باشند.هر کدام از مدار ها شامل یه دستگاه پایان خط می باشند که برای نظارت بر اهداف استفاده می شوند.
    سیستم اعلام حریق آدرس پذیر :
    اصول ردیابی و تشخیص سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مشابه به سیستم های اعلام حریق متعارف می باشد به جز اینکه صفحه کنترل می تواند مشخص کند که دقیقا کدام ردیاب و یا نقطه تماس ، آژیر را آغاز کرده است.مدار ردیابی در سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر به صورت حلقه ای سیم کشی شده اند و ظرفیت هر یک از حلقه ها تا 99 دستگاه می باشد.ردیاب سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر اساسا همان ردیاب های سیستم های اعلام حریق متعارف هستند با این تفاوت که در سیستم های آدرس پذیر هر ردیاب داری یک آدرس منحصر به فرد می باشد.آدرس در ردیاب ها به وسیله Dil Switches و صفحه کنترل برنامه ریزی شده اند برای نمایش اطلاعات مورد نیاز در زمانیکه یک ردیاب به خصوص شروع به کار می کند.
    سیستم اعلام حریق آنالوگی آدرس پذیر :
    سیستم اعلام حریق آنالوگی آدرس پذیر اغلب سیستم های اعلام حریق هوشمند خوانده می شوند و دارای نوع های بسیار متفاوتی می باشند که بر اساس پروتکل هایشان تشخیص داده میشوند.اساسا سیستم های اعلام حریق آناگوک آدرس پذیر بسیار پیچیده تر از سیستم های اعلام حریق متعارف و سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر هستند و همچنین قابلیت ترکیب کمتری با بیشتر امکانات دارند.
    هدف اصلی این سیستم ها کمک برای جلوگیری از وقوع اشتباه آژیر خطر می باشد.بوسیله سیستم های اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر تا 127 دستگاه ورودی شامل : ردیاب دود ، نقطه تماس ،ردیاب حرارت ، مانیتورهای تماس و سایر دستگا های رابط را به یک حلقه ردیاب متصل کرد.علاوه بر 127 دستگاه ورودی تا 32 دستگاه خروجی شامل حلقه های صوتی ،ماژول امدادی ،ماژول تصویری نیز میتوانند متصل باشند. سیستم های اعلام حریق آنالوگی آدرس پذیر در مدل های 2،4،8 حلقه ای موجود می باشند که به معنای نظارت یک مکان بزرگ ازیک پنل تکی می باشد.
    سیستم اعلام حریق"]سیستم اعلام حریق [/URL]بی سیم :
    سیستم اعلام حریق"]سیستم اعلام حریق[/URL] بی سیم جایگزین بسیار موثری در تمامی زمینه ها و کاربرد ها برای سیستم های اعلام حریق سنتی می باشند. سیستم های اعلام حریق بی سیم دارای عملکرد مطمن و ایمن می باشند ، بوسیله کنترل ارتباطات رادیویی برای اتصال دستگاه ها و سنسور ها(ردیاب دود ،Call Points و…). یک مفهوم ساده که مزیت های بسیار یکتایی را فراهم می کند و یک سیستم کاملا آنالوگ قابل آدرس دهی تشخیص حریق بدون نیاز به سیم می باشد.
    ویژگی ها و مزایا سیستم اعلام حریق :
    طراحی تامین و اجرای کلیه سیستم های اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر بر اساس استانداردهای اروپایی و آمریکایی و استفاده از بهترین برندهای حال حاضر جهان
    ارائه راه حل های جامع و یکپارچه به منظور تسهیل در اجرا و پیاده سازی سیستم های اعلام حریق کارآمد
    استفاده از زیرساخت ها و تجهیزات پایه استاندارد و با کیفیت جهت اطمینان در عملکرد صحیح سیستم اعلام حریق
    استفاده از سیستم ها و تجهیزات بی خطر برای انسان و سازگار با محیط زیست
    سیستم اطفاء حریق
    سيستم اعلام سرقت
    نصب دوربین مدار بسته
    دوربین مدار بسته
     
    آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد: ‏21/8/19
  2. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏12/7/22
    ارسال ها:
    2
    تشکر شده:
    0
    امتیاز دستاورد:
    1
    جنسیت:
    زن
    در مورد اینکه سیستم اعلام حریق یا اعلان حریق کدام درست است
    اعلان حریق یا اعلام حریق
    سیستم اعلان حریق یا اعلام حریق همانطورکه از نامش پیداست مجموعه ایی از تجهیزات است که در جهت آگاه سازی افراد بلافاصله پس از تشخیص به موقع حریق مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم اعلان حریق یا اعلام حریق که در واقع نام اصلی آن سیستم اعلام حریق میباشد ولی بسیاری از مردم بصورت عامیانه سیستم اعلان حریق نیز میگویند.

    امورزه تمامی برج ها و مجتمع های تجاری و مجتمع های مسکونس ملزم به نصب سیستم اعلام حریق و سیستم اطفاء حریق هستند تا بتوانند جواز پایان کار ساختمان را دریافت کنند. الزام نصب این سیستم به دلیل آن است که امروزه در تمامی دنیا تمام وقت و انرژی خود را صرف ساخت تجهیزاتی می کنند تا در اختیار بشر قرار بگیرد تا از جان و مال انسان ها در صورت وقوع هر اتفاقی محافظت کند.سیستم اعلام حریق نیز قبل از شروع یک آتش سوزی بزرگ اقدام به اطلاع رسانی می کند تا افراد با شنیدن صدای هشدار این سیستم زمان لازم را برای خروج از مجموعه داشته باشند و همچنین مدیران و مسئو

    لان مجموعه با شروع اطلاع رسانی با تماس به موقع با نیروهای آتش نشانی از وقوع آتش سوزی بزرگ جلوگیری می نمایند.

    انواع سیستم اعلان حریق یا اعلام حریق
    شرکت آتشبان ارائه دهنده معتبر ترین انواع سیستم اعلام حریق خارجی و ایرانی می باشند.

    سیستم اعلام حریق در ابتدا به دو صورت سیستم اعلام حریق دستی و سیستم اعلام حریق اتوماتیک یا همان خودکار در بازار معرفی میشوند.

    سیستم اعلام حریق دستی:
    همانطور که از نامش پیداست سیستم اعلام حریق دستی باید توسط دست فعال شود و به صورت خودکار نیست و باید شخصی به عنوان اپراتور در صورت وقوع آتش سوزی اقدام به فعال نمودن دستی این سیستم نماید. تمام مجموعه هایی که دارای سیستم اعلام حریق خودکار هستند الزاما باید سیستم اعلام حریق دستی نیزداشته باشند.

    سیستم اعلام حریق خودکار یا اتوماتیک:
    سیستم اعلام حریق خودکار یا اتوماتیک دارای حسگر هایی هستند که به یک یا چند محصول حریق حساس هستند و در صورت تشخیص حریق به صورت خودکار شروع به اعلام خطر می نمایند.سیستم اعلام حریق خودکار در دو حالت در بازار شناخته می شوند که عبارتند از:

    1. سیستم اعلام حریق اتومات موضعی
    2. سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی
    انواع سیستم اعلام حریق اتومات

    انواع سیستم اعلام حریق خودکار یا سیستم اعلام حریق هوشمند به چند دسته طبقه بندی می شوند که عبارتند از:

    • سیستم اعلام حریق متعارف Conventional))
    • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable)
    • سیستم اعلام حریق بی سیم (Wireless)
    سیستم اعلام حریق متعارف Conventional)) یا کانونشنال منطقه آشکارساز فعال یا نقطه تماس دستی را توسط یک LED شناسایی می کند. این متفاوت از یک پیام متنی است که در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در یک صفحه نمایش LCD ایجاد می شود. در سیستم اعلام حریق متعارف یا کانونشنال منطقه حدودی حریق مشخص می شود.

    سیستم اعلام حریق آدرس پذیر Addressable)) مجموعه ای از آشکارساز های آتش است که به یک صفحه کنترل مرکزی متصل می شوند. با استفاده از سیستم های آدرس پذیر، هر دستگاه دارای یک آدرس یا مکان است تا دقیقا مکان دقیق آتش سوزی را مشخص نماید. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر سیستم اعلام حریق هوشمند نیز معروف است.

    سیستم اعلام حریق بی سیم (Wireless) همانگونه که از نامش پیداست از تکتولوژی بدون سیم بهره برده است. امروزه سیستم اعلام حریق بی سیم بیشترین استفاده را دارد. سیستم اعلام حریق بی سیم، سیگنال از ردیاب ها به صفحه کنترل با فرکانس رادیویی منتقل می شود. سیستم اعلام حریق بی سیم در اماکنی که امکان سیم کشی و یا تغییر و دسترسی به تمام نقاط آن وجود ندارد استفاده می شود.
     
    آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد: ‏13/7/22