1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

دكوراسيون آشپزخانه

شروع موضوع توسط ܓ✿Bahar ‏8/5/15 در انجمن مهندسی معماری

  1. مدیر بازنشسته☕

    تاریخ عضویت:
    ‏26/12/10
    ارسال ها:
    2,475
    تشکر شده:
    10,553
    امتیاز دستاورد:
    213
    علی رغم توجه به مسائل استاندارد، هنوز هم طرز ساختت و ابعاد لوازم آشپزخانه بصورت قابل ملاحظه ای در حال تغییر و تحول است. معمولا اندازه ۲۰ تا ۱۲۰ cm (در سطح ۵ سانتی) با ارتفاع ۸۵ سانتیمتر مناسب ترین اندازه است.

    [​IMG]

    در یک آشپزخانه مهندسی ساز، تمام وسایل طوری چیده می شوند که غیر قابل تغییر بوده ودارای سطوح کاری و ذخیره مواد باشند. در این نوع آشپزخانه ها یک اجاق برقی و یک سطح پوششی دیگر وجود دارد.
    مواد مورد استفاده در آشپزخانه، معمولا از جنس چوب-تخته چند لا- نئوپان و پلاستیک هستند.
    روی سطوح چوبی رو باز را می توان با پوششی از لاک چوب یا روکشی از پلاستیک پوشاند. قفسه های آشپزخانه بصورت چوبی یا تخته ای با روکش پلاستیکی هستند، استفاده از قفسه های فلزی برای قرار دادن قابلمه و ماهی تابه بهتر است.
    در صورت کوچک بودن فضای آشپزخانه نصب درهای کشویی یا تاشو توصیه می شود. زیرا این درها در هنگام باز شدن فضای چندانی را اشغال نمی کنند.
    از کابینت های طبقه دار برای نگهداری ظروف بزرگ – سنگین یا وسایلی که از آن ها به ندرت استفاده می شود، می توان بهره گرفت. کابینت های دیواری عمق کمی دارند بنابراین از سطوح کاری زیر آنها می توان بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. با گذاشتن ظروف چینی داخل این کابینت ها فرد می تواند بدون خم شدن، آنها را بر دارد و به آنها دسترسی داشته باشد. کمدهای یکسره بلند برای نگهداری مواد پاک کننده وجارو و ... مناسب هستند. می توان یخچالهای خانگی کوچک، اجاق گازخها یا ماکروویوهخا را با ارتفاع مناسب روی آنها قرار دارد.
    سینکهای ظرفشویی و تخته های آبگیری ظروف باید متناسب با داخل کابینت های طبقه دار باشند چون در داخل این کابینت ها می توان یک سطل زباله ماشین ظرفشویی و چیزهای مصرفی دیگر را ( در صورت لزوم یک آبگرمکن برقی) جای دارد.
    وجود دستگاه مکش هوا در بالای اجاق الزامی است هودهای مکنده برای این کار بسیار مناسب هستند. یک تفاوت عمده بین سیستم مکش هوا و سیستم چرخشی وجود دارد و آن اینکه در سیستمهای مکنده، باید حفره ای رو به بیرون تعبیه شود. این سیستم ها نسبت به سیستمهای چرخشی کارآمدتر بوده و بیشتر مورد توجه افراد واقع می شوند.

    [​IMG]


    ایجاد فضای کافی برای نگهداری و ذخیره مواد در آشپزخانه، باید به ابعاد کابینت ها و لوازم داخل آنها توجه کرد اجاق های گازی و برقی مدرن باید طوری طراحی شوند که متناسب با لوازم دیگر بوده و در مجموع باعث سهولت روند کار در آشپزخانه گردند. در چنین محیطی باید از پریز به حد کافی استفاده کرد.
    یعنی برای هر منطقه کاری و آماده سازی مواد غذایی یک جفت پریز کافی است.
    استفاده از سینکهای ظرفشویی دو لنگه مناسب تر راست چون از یک طرف آن رای آبگیری ظروف و از طرف دیگر برای قرار دادن ظروف کثیف استفاده می شود.
    علی رغم توجه به مسائل استاندارد، هنوز هم طرز ساختت و ابعاد لوازم آشپزخانه بصورت قابل ملاحظه ای در حال تغییر و تحول است. معمولا اندازه ۲۰ تا ۱۲۰ cm (در سطح ۵ سانتی) با ارتفاع ۸۵ سانتیمتر مناسب ترین اندازه است.
    در یک آشپزخانه مهندسی ساز، تمام وسایل طوری چیده می شوند که غیر قابل تغییر بوده ودارای سطوح کاری و ذخیره مواد باشند.
    در این نوع آشپزخانه ها یک اجاق برقی و یک سطح پوششی دیگر وجود دارد.
    مواد مورد استفاده در آشپزخانه، معمولا از جنس چوب-تخته چند لا- نئوپان و پلاستیک هستند.
    روی سطوح چوبی رو باز را می توان با پوششی از لاک چوب یا روکشی از پلاستیک پوشاند. قفسه های آشپزخانه بصورت چوبی یا تخته ای با روکش پلاستیکی هستند، استفاده از قفسه های فلزی برای قرار دادن قابلمه و ماهی تابه بهتر است. در صورت کوچک بودن فضای آشپزخانه نصب درهای کشویی یا تاشو توصیه می شود. زیرا این درها در هنگام باز شدن فضای چندانی را اشغال نمی کنند.
    از کابینت های طبقه دار برای نگهداری ظروف بزرگ – سنگین یا وسایلی که از آن ها به ندرت استفاده می شود، می توان بهره گرفت.


    [​IMG]


    کابینت های دیواری عمق کمی دارند بنابراین از سطوح کاری زیر آنها می توان بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. با گذاشتن ظروف چینی داخل این کابینت ها فرد می تواند بدون خم شدن، آنها را بر دارد و به آنها دسترسی داشته باشد. کمدهای یکسره بلند برای نگهداری مواد پاک کننده وجارو و ... مناسب هستند. می توان یخچالهای خانگی کوچک، اجاق گازخها یا ماکروویوهخا را با ارتفاع مناسب روی آنها قرار دارد.
    سینکهای ظرفشویی و تخته های آبگیری ظروف باید متناسب با داخل کابینت های طبقه دار باشند چون در داخل این کابینت ها می توان یک سطل زباله ماشین ظرفشویی و چیزهای مصرفی دیگر را ( در صورت لزوم یک آبگرمکن برقی) جای دارد.
    وجود دستگاه مکش هوا در بالای اجاق الزامی است هودهای مکنده برای این کار بسیار مناسب هستند. یک تفاوت عمده بین سیستم مکش هوا و سیستم چرخشی وجود دارد و آن اینکه در سیستمهای مکنده، باید حفره ای رو به بیرون تعبیه شود. این سیستم ها نسبت به سیستمهای چرخشی کارآمدتر بوده و بیشتر مورد توجه افراد واقع می شوند.
    ایجاد فضای کافی برای نگهداری و ذخیره مواد در آشپزخانه، باید به ابعاد کابینت ها و لوازم داخل آنها توجه کرد اجاق های گازی و برقی مدرن باید طوری طراحی شوند که متناسب با لوازم دیگر بوده و در مجموع باعث سهولت روند کار در آشپزخانه گردند. در چنین محیطی باید از پریز به حد کافی استفاده کرد.
    یعنی برای هر منطقه کاری و آماده سازی مواد غذایی یک جفت پریز کافی است.
    استفاده از سینکهای ظرفشویی دو لنگه مناسب تر راست چون از یک طرف آن رای آبگیری ظروف و از طرف دیگر برای قرار دادن ظروف کثیف استفاده می شود


    منبع :معمارها
     
    plannerce و drjabbari از این پست تشکر کرده اند.
  2. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏14/7/20
    ارسال ها:
    4
    تشکر شده:
    8
    امتیاز دستاورد:
    3
    جنسیت:
    مرد
    مطلب خیلی خوب و جالبی بود ممنون. من اجازه میخوام چند نکته دیگر هم اضافه کنم.
    1- از کنتراست رنگ برای آشپزخانه های کوچک استفاده کنیم.
    2- در دکوراسیون آشپزخانه های کوچک می توانیم از طرح و رنگ چوب استفاده کنیم تا محیط را گرم تر نشون بده.
    3- استفاده از لوازم توکار، مانند گاز و فر و مایکروفر توکار، کابینت هایی با طول بلند و عمق زیاد، می توانند کمک زیادی به زیاد کردن فضای آشپزخانه برای ما داشته باشند.
    4- ترکیب رنگ سفید و مشکی یا استیل و مشکی بسیار برای بزرگتر نشان داده فضا مناسب است.
    5- اگر آشپزخانه ما کوچک است و دوست داریم طرح آشپزخانه جزیره داشته باشیم، می توانیم از طرح شبه جزیره به همراه سینک توکار گرانیتی استفاده کنیم. یعنی یک طرف کابینت ظرفشویی به دیوار چسبیده و سه طرف آن آزاده باشد.
    [​IMG]
     
    آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد: ‏11/5/21
    plannerce از این پست تشکر کرده است.
  3. عضو جدید

    تاریخ عضویت:
    ‏6/3/22
    ارسال ها:
    4
    تشکر شده:
    0
    امتیاز دستاورد:
    1
    جنسیت:
    زن
    حرفه:
    طراحی دکوراسیون
    مطلب جامع و کاملی بود ممنون
    اگر اجازه بدید من هم اصولی که در طراحی آشپزخانه باید رعایت بشه رو عنوان کنم. تا با آشنایی با آنها آشپزخانه های کارآمدی طراحی کنیم:
    [​IMG]
    1- توالی کار
    توالی کار ترتیب فعالیت هایی است که در تهیه غذا انجام می شود. این به معنای تمام مراحل از ورود به مواد غذایی، نگهداری محصولات، آماده سازی، پخت و پز، غذا خوردن و در نهایت تمیز کردن آن است. آشپزخانه را به گونه ای چیدمان کنید که کارهای ذکر شده با کمترین تلاش ممکن انجام شود.

    2- مثلث طلایی آشپزخانه
    مثلث کار رابطه بین سه مورد از لوازم اصلی مورد استفاده در آشپزخانه – یخچال، سینک و اجاق گاز است. به عنوان یک قانون کلی، وقتی طول ها را با هم جمع می کنیم، مجموع نباید کمتر از 3.5 متر و بیشتر از 6.5 متر باشد. فاصله کوتاهتر به این معنی است که ما فضای کافی برای سطح کار نداریم. در حالی که مسافت بیشتر به این معنی است که هر بار که غذا می پزیم بیش از حد در اطراف راه می رویم.

    3- جزیره در طراحی آشپزخانه
    با اضافه کردن یک جزیره در چیدمان، می توانیم منطقه کار را از ناهارخوری جدا کنیم. این بدان معنی است که اعضای خانوده می توانند در اطراف جزیره جمع شوند اما هرگز مجبور به ورود به فضای کار نیستند. این جزیره همچنین فضای ذخیره سازی زیادی را به خودی خود فراهم می کند و همچنین امکان جای دهی سینک ظرفشویی، ماشین ظرفشویی و سطل زباله در جزیره وجود دارد.


    4- استفاده از قفسه ها:
    هنگام دیزاین آشپزخانه‌تان، به تمام مواردی که می‌خواهید به نمایش بگذارید فکر کنید . به‌طور واقع‌بینانه می‌توانید وسایل را سازماندهی کنید. مثلا بعضی از وسایل تزئینی را روی قفسه ها بگذارید و بقیه وسایل خود را پشت کابینت های در بسته پنهان کنید.

    5- نور مناسب آشپزخانه
    آیا می دانستید که از نظر فنی قرار است سه نوع روشنایی در آشپزخانه خود داشته باشید؟ نور بالای سر (برای روشنایی عمومی)، نور نقطه ای (برای روشن کردن کارهای خاص) و نور متمرکز (برای جلب توجه به زیباترین عناصر طراحی شما) هستند.

    6- هود یا فن سقفی در طراحی کابینت
    هودهای اجاق گاز، نه تنها زیبا به نظر می رسند ، بلکه به خوبی کار می کنند تا دود، گرما و بو را از فضای آشپزخانه خارج کنند. در زمان طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه، حتما فضای مورد نیاز برای نصب هود را در نظر بگیرید.

    7- پاخور کابینت
    قسمت پایینی کابینت که به صورت تو رفتگی می سازند تا بتوانیم راحت و صاف کنار کابینت بایستیم و در صورت لزوم به کابینت بچسبیم، پاخور می گویند هنگام ظرف شستن، غذا پختن و… الزام وجود پاخور احساس خواهد شد.
    اصول اصلی طراحی، وجود دارد تا به شما کمک کند اطمینان حاصل کنید که آشپزخانه شما کارآمد باقی می ماند، اما به یاد داشته باشید، آنها مقررات ساختمانی نیستند که شما باید به آنها پایبند باشید. پس در طراحی آشپزخانه هیچ حد و مرزی وجود ندارد و متناسب با سلیقه خود و کاربرد آشپزخانه تان آن را طراحی کنید!!
     
    آخرین بار توسط مدیر ویرایش شد: ‏6/3/22